Pekny den prajem. Mam vybratu zostavu a chcel by som sa na par veci opytat, ak by si nejaky odbornik nasiel chvilku casu na mna -
CPU: Ryzen 5 1600 s planovanym OC do 3,6 GHz
Cooler: stock
MOBO: MSI B350 Tomahawk
GPU: ASUS EAH 5770 1GB
CASE: Eurocase ML X807
HDD: Seagate Barracuda 1TB
PSU: Seasonic S12II 620W
RAM: Vyber z 8GB DDR4-3000MHz ADATA XPG Z1 CL16, kit 2x4GB alebo Corsair 8GB KIT DDR4 SDRAM 3000MHz CL15 Vengeance LPX alebo navrhnite akukolvek 8GB / 2 x 4GB ram ktora nebude financne velmi narocnejsia nez tieto ktora pobezi okolo tych 3000MHz + Ryzen kompatibilna
Problem 1: Urcite sa pytate, preco je k systemu taka šupácka grafika, tak vas zasvätim. Mam svoje PC ktore uz isto odchadza a staviam teda nove. (Vyuzitie: Nejake tie hry, nejaky ten render). Hry ktore hram ale niesu nejak extra narocne a preto by som sa rad uskromnil na par mesiacov s touto a pockal si na Vegu. Tak isto s nou mam v plane obohatit este pocitac o SSD, dalsich 8GB ramky a nejaky ten cooler, aby som mohol CPU dostat k 4 GHz. Tieto veci k PC nemozem dostat hned z financnych dovodov, no cakat s kupou nechcem, lebo sucasny PC uz fakt chce odist na vecny odpocinok. Potreboval by som vsak zistit, ci mi ta grafika (5770) na Tomahawk doske vobec pobezi, ci su spolu kompatibilne a jednoducho ci to bude plne fungovat.
Probem 2: RAMky. Obe dve ktore som sem postol su designovane pre Intel, no nic Ryzen compatible som v tejto cenovej hladine nenasiel. Viem ze na AM4 dosky vychadzaju nove biosy a podporovane frekvencie casto, ale potreboval by som vysvetlit co riskujem tym ze si zoberiem RAMku vyrobenu pre intel.
Dakujem pekne.
|