marios: Akosi mi to tak nefunguje. Pozeral som aj videa na youtube a na galaxy s mu to fungovalo tak, ako pises ale na galaxy s 2 mi to takto creenshoty nerobi. Netreba nieco niekde nastavit ?
kllr007: Preboha este ani nezacali robit poriadne hry na Tegru 2 a uz su na youtube ukazky hier na Tegru 3. To je dost zvlastne.
Ale k vykonu tohto Samsungu. Ja sam neviem co to utiahne pretoze to ani asi dnes nijak nezistim. Ale aby si si spravil aspon taky mensi obraz toho, aky to moze mat vykon tak si pozry najprv toto video:
http://www.youtube.com/watch?v=sjHpFeAMrtg
No toto je hra robena pre Tegru 3 ktora ale pobezi aj na Tegre 2 ako vidis. A bohvie ci to este berie plny vykon dvojky. Teraz si zober napriklad taky quadrant benchmark. Optimus 2x s Tegrou 2 v nom dosahuje nieco pod 2500 bodov. Ja som na Galaxy S2 bez taktovania dosiahol vyse 3500 bodov a pokial som test spustil druhy krat, uz to bolo vyse 3700. A co je na tom najlepsie ? Ze Galaxy S 2 ma obmedozvac na 60FPS takze skutocne hodnoty budu pravdepodobne uplne inde. O kolko to sa ale nedozvieme kym niekto nevypne obmedzovac. A taktiez ta aplikacia pouzila iba 1 jadro, cize si vezmi ze ten benchmark nebezal na 2,4 Ghz ale na 1,2Ghz. Aj ked na jednom jadre bezal aj Optimus 2x, to si treba tiez uvedomit. Ten ale nemal obmedzovac na grafike. A aj bez obmedzovaca uz dosahoval menej FPS
.
Tak si teraz predstav, o kolko je asi Exynos lepsi nez Tegra 2 a vobec ake su uz obydva cipy vykonne.
Pokial sa divame na polygony co ja sam neviem co to je, ale vsade porovnavaju tie tak to vraj vyzera nejak takto:
uzivatel fony.sk píše:
tegra 2 ma cca 70 mil polygonov/s
adreno 205 ma cca 50mil pol/s powervr sgx 540 v sgs 1 je niekde okolo 90 mil. pol./s taze adreno 220 je cca 100mil. pol./s mali 400 267mil pol./s, ps3 275mil pol./s
A cize mali-400 by malo mat skoro tolko polygonov ako ps3.
//edit
Mimochodom mam s tymto mobilom jeden problemik. medzi sklom a ramom a taktiez medzi sklom a stredovym tlacidlom je priestor, neprilieha to uplne k sebe. Je to iba zlomok milimetra ktory nijak vzhladu nevadi ale usadzaju sa tam male ciastocky prachu ktore pri svetle pod urcitym uhlom vidno a vadi mi to, pretoze sa to neda ani nijak vycistit kedze by som musel mat nejaku extratenku vec nato. Medzi tlacidlom a sklom to skoro ziadna medzera nieje, tam mi to ani tak nevadi, ale medzi ramom a sklom to je v niektorych castiach vidno dost. Ono to sklo je celkovo nie prilis rovno osadene, napriklad vo vrchnej casti ta medzera skoro vobec nieje a v dolnej je celkom fajna. alebo v pravo je tiez ju vidno ale v lavo ani moc nie. Ale to hovorim o naozaj velmi malych mierach a na prvy pohlad si to ani nevsimnete, ale to je len detail proste.