zdravim. mam problem s mojou VGA Sapphire HD 3650, myslim. to je ona
www.sapphiretech.com/presentation/produ ... =11&leg=0# ale pekne poporiadku. mal som ju v doske Intel D845GERG2 / D845PECE
http://www.intel.com/p/en_US/support/hi ... /d845gerg2 lenze ta podporuje len AGP4x a RAM 333MHz, ale karta isla, resp. vsetko bolo vporiadku, ked priatelka hrala Street Fighter X Tekken. jedneho dna sla hrat nejaku hru (tusim Dragonage, ale to nie je podstatne), no vypisalo jej, ze nie je zname VGA zariadenie, ze ju treba nadstavit. pozrel som v nadstaveniach a akoby zmizli ovladace, vsade bolo <nezname>. restartoval som komp a ovladace boli spat, no ja som aj tak radsej preinstaloval AMD Catalyst Control Center. no zial Street Fightera som uz nerozbehol, ani po jej preinstalovani, spustim hru a ostane cierna obrazovka ako pri kartach FX5200 a FX5900XT.
este viditelny rozdiel s predoslimi kartami, zapnem komp, ale karta hned nereaguje, resp. displej sa rozvieti po chvilke, ked uz je vsetko nabootovane. predtym som mal FX5200 a FX5900XT a pri nich som hned videl, uvodnu obrazovku (typ biosu, typ karty, velkost pamete ram, atd). monitory boli zapojene cez D-SUB (VGA), Sapphire ho nema, cize mam pouzitu redukciu DVI-A na D-SUB. (monitory Benq FP71G a HP 1740, obidva 17").
teraz som pouzil inu zakladnu dosku od ASRock 775V88 podporuje AGP8x a i DDR 400MHz RAM pamate. vsetko ostalo, vymenil som len dosku + procesor, ale i zdroj (vid zostavy). spustim, opat neskorsie sa rozvsieti displej, na HDD ostal povodny Windows XP SP3 (viem ze treba preinstalovat) pyta sa ma akym sposobom sa ma spustit Windows, zvolim hocico a ked zacne Windows nacitavat, zhasne monitor, No detecing signal (pri Benq-u) a Monitor going sleep (HP-cku). pocitac vypnem tlacitkom power, iba zmacknem, netreba ho dlho drzat.
karta je napajana s FDD Molex, skusal som aj bez napojenia spustit komp a reaguje na obidvoch doskach, ze treba pripojit zdroj ku karte.
1. zostava
Intel D845GERG2, Pentium 4, 3GHz-533MHz, 2GB RAM DDR 400MHz, zdroj Eurocase 350W, HDD Samsung 200GB, DVD-RW LG.
2. zostava
ASRock 775V88, Pentium 4, 3GHz-800MHz, 2GB RAM DDR 400MHz, zdroj L&C Model: LC-B350ATX, HDD Samsung 200GB, DVD-RW LG.
moja otazka, viem ze mam urcite shit zdroje, cize by pomohlo vymenit zdroj napr. Seasonic SS-400ET (podla Heureka TOP 1)? poradte mi prosim co dalej, rozmyslam kupit aj DVI-D kabel
http://www.interstore.sk/produkt/Gembir ... InterStore nakolko ma HP monitor aj vystup, ale ci su kompatibilne DVI-D (monitor) a DVI-I (graficka)? pocitac je ureceny hlavne pre priatelku na stare hry (MOH, COD, Unreal Tournament, Serious Sam a podobne, ja si zahram Flatout, NHL09 a pod). vo Win7 neviem dost hier rozbehnut, tak preto tento komp. ani si neviete predstavit, aka bola stastna ked mohla hrat Dragon age a hlavne toho Street Fighter X Tekken
Mortal a Tekken drti na PS2.
a este v Biose co je AGP Aperture size? tam mam moznost max 256, deafult bolo 64 (mam pocit, ze toto bolo pri obidvoch doskach nadstavene rovnako a i max velkost je rovnaka) a AGP Mode mam Auto a ci mam zadat rovno 8x?
dakujem za rady.