Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 7 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 11.02.11 Prihlásený: 13.02.11 Príspevky: 3 Témy: 1 | 1 |
mam 2 problémy:
1. problem je, že mam zapojenu novu LG SATA DVD mechaniku, ktora blika a da sa aj vysunut (čiže zapojenie do zdroja je v poriadku ), ale nebootuje mi z nej a nie je zobrazena v tento počitač. pred tym som mal 2 IDE mechaniky, kt. som po zapojeni tejto odpojil. rozmyšlal som či nie je treba niečo nastavit v BIOSe, ale tu sa zaroven dostavam k 2. závažnejšiemu problemu: nedá sa mi vojst do SETUPu (DEL), boot menu (F11) ani network boot (F12). okrem toho mi za tymito možnostami zobrazuje Go--> Flash Recovery a pod tym veta: Starting Flash Recovery press "Y" to begin, press "N" to exit. jedine na čo mi reaguje, je na pismeno N. z toho som vydedukoval, že mi to nejde kvoli tomu a treba flashnut bios. flashol som ho na noviu verziu cez utility, lenže ta je z toho isteho roku ako ta predošla (rok 2004), len akurat o par mesiacov novšia a novšiu verziu biosu mi už nenašlo. Zakladna doska je: MSI 865PE Neo2-PS (MS-6728 v2.0). Neda sa to nejako obist aby mi tuto spravu nezobrazovalo? Prípadne nejake iné riešenia?
|
|
Registrovaný: 18.12.08 Prihlásený: 15.06.22 Príspevky: 18912 Témy: 479 | 479 Bydlisko: Považská By... |
No ak si flashol bios na najnovsiu verziu a stale ti to vypisuje tak byt tebou sa obratim na technicku podporu MSI. Z toho co pises to znie tak, ze ti Windows funguje a neda sa dostat len do BIOSu takze kontaktuj MSI technicku podporu. Nic ine ma nenapada.
A ku tej mechanike tolko, ze mozes vyskusat iny SATA port na doske alebo este skusit nahodit novy FW na tu mechaniku.
|
|
Registrovaný: 08.01.09 Príspevky: 27825 Témy: 149 | 149 Bydlisko: Sládkovičovo |
mne to pripada ze to vobec do satat portu nepichol, teda nezapojil kabel, ale to len tak na okraj, nechem urazit, ale mozno je to tak
_________________ book: HP Probook 470 G0, cpu: i5-3230M, gpu: intel HD 4000 + amd HD 8750m, ram: 8GB ddr3, ssd samsung 850 evo 250GB + ssd crucial m4 128GB, os: Win 10 Pro 64bit Fén: Samsung Galaxy S8 black 64GB Car: Ford S-Max 1.8 TDCi @ 160 PS poradenstvo cez SS neposkytujem, lebo uz ma ubijate s tolkymi SS, nechajte to na forum, dakujem za pochopenie |
|
brmbo, do sata portu som to zapichol, teda aspon si myslim, ked som to zapichol do portu tvaru L s označenim SATA1 (prip. SATA2 hned vedla, skušal som oba). a sata kabel by inde nešiel zapichnut // pridané po 37 sekundách od posledného príspevkua neboj, neurazil si ma // pridané po 1 minúte od posledného príspevkučo je to FW?
|
|
Registrovaný: 20.01.11 Prihlásený: 08.04.23 Príspevky: 189 Témy: 6 | 6 Bydlisko: Košice |
FW=firmware. nemas deaktivovane SATA v biose? alebo zapnutu podporu AHCI. do BIOSu sa nevies dostat odjakziva alebo az po pripojeni SATA LG DVD?
|
|
no takto: ja to PC mam tak trochu všelijak skladane. povodne som mal pred tym inu mainboard s procesorom, ale naskytla sa mi možnosť lepšieho procika aj s doskou. takže by sa dalo povedat, že mam v podstate nove PC. ale robi to od začiatku čo to mam. vlastne jediny krat, kedy mi tu spravu nezobrazilo, bolo ked som ten bios flashol, ale to som vyšiel z toho že sa na to neskor pozrem. lenže nebudem predsa flashovat bios pokažde ked v nom budem chcet niečo nastavit, preto sa pitam, či sa neda nejako vypat, aby tu spravu nezobrazovalo a dalo sa mi hocikedy dostat do biosu.
|
|
Registrovaný: 15.03.11 Prihlásený: 07.04.11 Príspevky: 8 Témy: 1 | 1 |
Pyroman16 píše: mam 2 problémy: 1. problem je, že mam zapojenu novu LG SATA DVD mechaniku, ktora blika a da sa aj vysunut (čiže zapojenie do zdroja je v poriadku ), ale nebootuje mi z nej a nie je zobrazena v tento počitač. pred tym som mal 2 IDE mechaniky, kt. som po zapojeni tejto odpojil. rozmyšlal som či nie je treba niečo nastavit v BIOSe, ale tu sa zaroven dostavam k 2. závažnejšiemu problemu: nedá sa mi vojst do SETUPu (DEL), boot menu (F11) ani network boot (F12). okrem toho mi za tymito možnostami zobrazuje Go--> Flash Recovery a pod tym veta: Starting Flash Recovery press "Y" to begin, press "N" to exit. jedine na čo mi reaguje, je na pismeno N. z toho som vydedukoval, že mi to nejde kvoli tomu a treba flashnut bios. flashol som ho na noviu verziu cez utility, lenže ta je z toho isteho roku ako ta predošla (rok 2004), len akurat o par mesiacov novšia a novšiu verziu biosu mi už nenašlo. Zakladna doska je: MSI 865PE Neo2-PS (MS-6728 v2.0). Neda sa to nejako obist aby mi tuto spravu nezobrazovalo? Prípadne nejake iné riešenia?
caf,ja mam uplne presne rovnaky problem,az na to ze mne sa to stalo odrazu po preinstalovani win xp na win 7 s tym,ze to do urciteho casu slapalo a zrazu presne to co tebe,raz som tam omylom vlozil jedno dvd a to nacitalo asi pocas 2 dni a dlalej presne toiste ja mam typ lg gsa - h5n s tym,ze nefunguje ani druha taka ista napalovacka vtomto pocitaci,ale v inych funguje.co to do kelu moze byt ? firma lg na mna z vysoka viete co...
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 7 ] | |
|