neopagan píše:
Ja viem, ze iFrame neni to najlepsie riesenie, ale inak som nevedel vyriesit funkciu SUB /odkaz z laveho menu/. Ked sa vsak pozries na hlavnu stranku, tak ta je robena v DIVe. To iFRAME by som tam nechal, len potrebujem poradit s tou listou.
odkazy z ľavého menu sa dajú riešiť aj pri DIV, už sa to tu na fore aj rozoberalo, takže sa k tomu nebudem vyjadrovať, iba dodám, že iframe som používal len v prípade keď som do stránky vkladal náročnejší projekt, čo by inak bolo ešte zložitejšie, a neodsudzujte iframe len preto, že ste o tom niekde čítali, nemá to opodstatnenie a iframe môžete používať bez obáv a bez akýchkoľvek obmedzení,
keď zakážete scrollovanie či už je to v iframe alebo v div, tak pri rozsiahlom texte scrolovanie nepôjde v niektorých prehliadačoch, jednoznačne rôzne na to reagujú ff a ie, a tie patria medzi najpoužívanejšie
a css je to overflow: auto, keď lišta bude len vtedy ak je obsah danej stránky väčší, druhé nastavenie je overflow: hidden, pri tomto lišta nebude zobrazovaná vôbec, ale ani samotné scrollovanie nepôjde v niektorých prehliadačoch,
jedno z efektných riešení je, že to nastavíš zvlášť pre FF(hidden) a zvlášť pre IE(auto) pričom v IE môžeš nastaviť zafarbenie lišty podľa farby okolia a tým už nebude pôsobiť tak rušivo,
otázka je však, či každý z návštevníkov tvojej stránky (s FF)bude vedieť (či si všimne) že text je rozsiahlejší a treba scrolovať, a ako, napríklad ak nemá myšku s kolečkom tak to musí robiť so šipkami na klávesnici,
takže takáto verzia vždy môže niekoho mýliť, stránky by mali byť prezerateľné pre širokú verejnosť a nie každý má s tým skúsenosti