Caute, cez AOMEI som klonoval 2TB SSHD Seagate na 6TB HDD WD Purple (bez zapnutej SSD optimalizacie). Pri dokoncenych 99,9% sa klonovanie prerusilo s tym ze sa nepodarilo naklonovat nejaky systemovy log subor. Z povodneho 2TB disku som vymazal vsetky particie a chcel som vytvorit novu a naformatovat ju (NTFS) ale ani jeden program ju nebol schopny naformatovat (AOMEI, Paragon, Macrorit, Diskpart, Windows) - Vystup vsetkych bol bud I/O error, bad sectors apod. Disk som skontroloval viacerymi utilitami vratane Seatools, HDTune, HDD Regeneration atd...Podla vsetkych je disk zdravy. Dalej som teda skusil erase disku, pri tom programy hlasia ze na disk sa neda zapisovat. V popisanom kontexte sa mi zda najpravdepodobnejsie ze vzhladom k tomu ze AOMEI nedokoncil klonovanie ale prerusil ho pri 99,9% sa disk pocas klonovanie zamkol ale uz ho AOMEI neodomkol pretoze klonovanie sa v podstate nedokoncilo. Cez Diskpart som skusil odstranit read only atributy ale ani to nepomohlo.
Neviete co s tym moze byt okrem toho ze disk proste vyletel? Bola by totiz asi relativne velka nahoda keby ten disk hardwareovo vyletel zrovna za takychto okolnosti a preto z toho podozrievam skor SW lock
|