mate nejake odporucania na platformu serveru zhruba do 28 000 kc. ide mi hlavne o hrubu vypoctovu silu a vykon v jave. X86 neni podmienkou, bude na tom linux, najpravdepodobnejsie debian alebo ak sa nastvem tak gentoo.
pod platformou servera myslim iba procak (iba jeden) a 2 socketovy motherboard, druhy sa dokupi casom. ziadne ine komponenty ma nezaujimaju(ano, myslim ze ramku atp som schopny si vybrat aj sam). podmienka u procaka su aspon tri jadra a "dostatocny vykon" (viem ze je to relativne ale nedam do masiny za 50 000 low end 3 jadrove cpu).
na serveri sa planuju vypoctovo narocne ulohy, java a mysql databaza(max 500mb, avsak extremne vyuzivana - okolo 10 000 poziadaviek/s) -> ked sa nahrabu dalsie financie tak sa niektore vlakna presunu na druhy procak. ide mi hlavne o spolahlivost, vykon je az druhy v poradi.
potom by som sa este rad spytal, co si myslite o
http://www.alza.sk/ocz-30gb-ssd-sata-ii ... 133013.htm o pouziti ako databazovy disk, pripadne ci mate nejake ine odporucania na db. rozmyslal som aj o ramdisku od gigabyte, co si o tom myslite?
na zaver by som rad poziadal aby sa nevyjadrovali ludia, ktory nemaju sajnu o serveroch, ale myslia si ze su imba v stavani desktopov takze nejaky server nemoze byt pre nich problem - omyl... riesili ste niekedy pri desktopoch priepustnost chipsetu? nie? tot prekvapive.
za vsetky inteligentne odpovede vopred dakujem.