daju sa zohnat (napr alza) biele asi 15 cm hlboke rack skrinky (vyzeraju ako prerastene postove schranky, vmestis tam par krabiciek na stojato), ktore ani v byte na stene nevyzeraju zle. takisto bezne vyuzivana moznost v USA - das si otvoreny/zavrety rack do vstavanej skrine. ten AP od ubiquiti, neviem ci dobra volba pre teba, a) budes to vediet nastavit? b) ten orange nema aktivne poe, cize ak to chces zivit lan kablom, musis dokupit dalsie zariadenie idealne od rovnakej znacky .. a to uz si myslim ze tie stovky e za to nestoja. ak si vies sam krimplovat kable, tak by sim siel do cat6 + nejaka forma tienienia aspon STP, koncovky kovove. Ked som sietoval byt ja, najlacnejsie ma to vyslo 100m kabla v HagardHall-e. ak to ides tahat mimo steny len v listach, tak pozeraj PATCH cat6 (je omnoho ohybnejsi ako 8 zilovy cat6). Z pivnice by som tiez netahal nic, je tam zima, byva tam vlhko, tahat tam elektrinu, nasledne odtial lan kable.. a staci jeden neprajny/nepozorny sused a opticky kabel mas presenkuty. Nespekuloval by som s bridge modom, vypni na orange krabicke wifi, kup lepsejsi asus wifirouter, za neho zapoj switch nech mas kam tie kable pozapajat a mas poriesene. ja som to riesil presne takto .. akurat mi este stale bezi aj Orange wifi, lebo mi na tej sieti sedi ovladanie svetiel celeho bytu a nechce sa mi ich prehadzovat.
|