Dorabal som starsi 80mm fan Cooler Master do 5,25" sachty aby fukal hlavne na RAM, Chipset a CPU -radikalne mi tak ubral teplotu hlavne pri zatazi aj o 15C (vopred vyskusane). Pred fan som dorobil priedusny predok, ktory pozostava z hlinika, konkretne je to kryt na reproduktor zo stareho radia. Cele aj s chladicom to drzi na kovovom tele starej CD mechaniky, aby som to mohol zasunut do 5,25" satchy a uchytit srobkami (inac tento patent som uz vyuzival na uchytenie HDD do 5,25" a pred neho fan)
Takze tu su fotky, inac som myslel, ze to zbucham za chvilku ale na prvykrat som pouzil moc gumiek na odvibrovanie fanu a spojov a potm aj moc vysoke srobky, ktore som musel viacej zapustat do materialu aby som to mohol nenasilne a uspesne zamontovat do skrine (fotky menej kvalitne z mobilu zo slabsim osvetlenim):
sietkovina zo stareho radia -zial fotit som zacal neskor tak uz som to pomeral a nastrihal
hlavna kostrukcia
tieto uchyty som prerabal
nove uchytky fanu na konstrukciu z tenkeho plechu
hlavne upevnenie a spoje
vysledok niekolko hodinovej driny, hlavne vrtania, zapustania, upilovania skritiek a robenie zavitov
Posledna chybcka je hlucnost fanu, funguje na cca 2400rpm a dost ho pocut cez tu sietkovinu. V biose sa neda zregulovat (sklamal ma asus) casom skusim dake utilitky hadam to pojde softverovo, ak nie tak letovacka pomoze