mato59 píše:
Zdravim, chcel by som sa vas spytat ci by sa nejako nedal nastavit internet, lebo doteraz som mal Magio internet 2 MB/s a ping okolo 20. Od vcera mam UPC 30/3 MB/s internet. Lenze ked dam speedtest.net alebo podobne speedmetry vzdy mi to ukaze okolo 2MB internet. Jedine merac mi ukaze nejakych 27 MB/s. Ked stahujem zo serverov ako hellshare alebo czshare (co mam kupeny nejaky kredit) tak to ide od 1 MB/s do 3 MB/s. A co je vacsi problem ping v hrach atd je dost vysoky, okolo 60 obcas skoci nad 100. Moja otazka je ci by sa dal tento internet nejako nastavit aby neskakal ale bol staly
Dakujem, neviem ci som to dal do spravnej temy, ak nie tak ho prosim presunte.
Ja mám ten istý internet, takže chápem kde je pes zakopaný
Rýchlosť internetu nezáleží len od zvoleného programu, ale aj od samotného spojenia a cieľovej "stanice". Ak má server, na ktorý sa chceš pripojiť nejaké obmedzenia, nemáš šancu dosiahnuť vysokú rýchlosť ani keby si mal 1GBps, pretože budeš stále limitovaný serverom. Na takú rýchlosť musí byť aj server prispôsobený.
Ďalšia vec - pri internete existuje taká vec ako je pri telekomunikačných operátoroch počas Silvestra - sú proste časy, kedy je na serveroch najväčší nátresk (väčšinou to vidno večer) a opäť ti v takom prípade nepomôže nič iné, len ísť na iný server a nehovorím len o hrách.
Ďalšia vec - internet je prepletená vec a to, že máš na jednom serveri rýchlosť sťahovania povedzme 3MBps neznamená, že budeš mať takú istú rýchlosť aj na druhom.
Vyskúšaj si
http://www.speedtest.net/ , kde môžeš meniť server, podľa ktorého budeš merať. Mne sa napr teraz podarilo namerať plnú rýchlosť (dokonca viac, až 35Mbps) pri rakúskom serveri. Ostatné čo som námatkovo skúšal dávali rýchlosť okolo 2Mbps.
Ping záleží tiež od viacerých vecí - kvality servera, tvojho poskytovateľa internetu, poskytovateľa internetu servera, kvality linky, či je akurát "dopravná" špička atď... Keď si raz za čas zahrám Counter-strike, daktoré servere sú proste nehrateľné nad 100ms, daktoré mám pomaly ako na LAN party okolo 6ms...