Môže to byt že napájanie DisplayPort pre grafiku je 2.1 a a pre monitor 1.2 ???
// Spojený príspevok 12.02.2024 11:04Micbla2077 píše:
Po prvom spustený počítač všetko fungovalo točili sa všetky vetráky. Dostal som sa do biosu všetky teploty všetko pohode idem nainštalovať Windows . Po začatí sa mi reštartoval počítač a svetila červená kontrolka vga . A black screen skúšal som aj bez grafiky zapnúť ale stále to svietilo .
Komponenty procesor - Intel Core i5-14600KF
Základná doska - GIGABYTE B760 GAMING X
Rám - Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36
M2 ssd- Samsung 980 PRO 1TB
Zdroj - GIGABYTE UD750 GM
Chladič - ARCTIC Freezer 34 eSports DUO White
Grafická karta - GIGABYTE Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16G
Skriňa - ADATA XPG Valor Mesh White
// Spojený príspevok 13.02.2024 7:25Ahoj, mám problém se startem nově sestaveného PC ( PC jsem sestavoval pečlivě podle videonávodu od Geekboye dával jsem si pozor i na statickou elektřinu a správné zapojení součástek i kabeláže vše jsem 3X prověřoval jestli je vše pořádně zapojené) každopádně po zapnutí PC se vůbec nerozsvítí obrazovka, Pc sice běží ( jdou ventilátory jak na skříni tak od procesoru i grafické karty tak i osvětlení grafiky a skříně i napájení klávesnice či myši ) při zapnutí PC se ventilátory rozběhnou slyšitelně na vetší rychlost a po pár vteřinách se rychlost zmenší a rozsvítí se kontrolka VGA na desce, zkoušel jsem jak sundat znova grafickou kartu a zkusit monitor napíchnout na základní desku na HDMI přes Integrovanou graf. ale výsledek uplně ten samí (černá obrazovka a svítí kontrolka VGA ), zkoušel jsem i resetovat Cmos vyndáním baterky ( to jsme zkoušel nejméně 6X i s delší časovou prodlevou i s vybitím kondenzátorů ) , zkoušel jsem vytáhnout jak Ramky tak i samotný procesor ( co jsme třeba zjistil že při zapnutí PC bez chladiče procseroru, jen s tím že ventilátor procesoru byl bokem zapojený, se po pár vteřinách rozběhl ventilátor rychleji) jediné co jsem asi nezkoušel protože nevím pořádně jak na to je Update Biosu přes Flash disk ( na Flashku jsem si sice stáhl Update přímo od Gigabyte) ale asi jsem ho nedal správně na Fashku takže při vložení do Bios USB a zmačknutí tlačítka jak na zadní straně desky tak na desce to bohužel nic nedělalo ) omlouvám se za obsáhlost , jen jsem chtěl napsat veškeré poznatky co by případně mohly vyřešit problém , za každou radu předem mockrát děkuji.