Veď práve: tá kompatibilta, to je pre mňa obrovský problém. Viem že pre moje staré periférie (laserová tlačiareň HP5L, skener HP 5300, digitálny záznamník OLYMPUS, mobil NOKIA 6230i spolupracujúci s PC cez program PC Suite) už v tých nových OS W ťažko najdem ovládače, to sa im už asi neoplatí ani vymýšľať. Pre mňa sú to však t.č. nepostrádateľné veci. Darmo, čas letí a biznis tlačí..., asi bude najlepšie nechať si na PC aj WXP (bez pripojenia na internet) a nainštalovať si nejaký Linux na ktorom budem činný na nete a prijímať poštu, sem-tam si niečo prečítať. Moje nároky sú pomerne nízke, ale to je pochopiteľné, ja už žiadne nové veci veľmi netúžim objavovať, najmä keď na ne nemám peniaze. To čo som si vo vašich odkazoch prečítal o perspektíve W7 napr., to je teda poriadne svinstvo. Tých povedzme 100 € by som aj investoval, ale kto mi zaručí pri tejto vydridušskej politike MS, že dokedy mi to zase pôjde. Ešte by som poprosil vás, skúsených o odkaz na nejakú novšiu verziu LINUXU, čítal som kdesi že je možné mať nainštalovaný na HDD aj WXP a aj LINUX a pri štarte sa rozhodnúť, že s ktorým chcem pracovať. Je to možné?
|