Caute, takze som sa rozhodol trosku povrtat v linuxoch. Dlho som rozmyslal nad distribuciou a kedze dovod preco sa chcem ucit pracovat s Linuxami su hlavne servre a chcem robit vylucne v prikazovom riadku rozhodoval som sa medzi tymi klasickymi distribuciami. V minulosti som uz nieco riesil(nejaky samba server a podobne) a vzdy som sa stretaval s dvoma problemami. Pri instalaci mi nainstalovalo viac balickov ako som chcel a neskor koli tomu vznikali problemi. Potom casto som riesil problemi ked som zmenou nastaveni pod Xkami uplne domrvil nastavenia co som predtym pracne nastavoval v konfiguracnych suboroch.
Preto som sa rozhodol ist uplne od zaciatku a zamerat sa cisto na prikazovy riadok.
Po precitani niekolkych porovnani mi najvhodnejsia distribucia prisla Slackware, ktoru uz mam uspesne nainstalovanu a umyselne bez Xka a par dalsich veci co ponukalo pri instalaci. Proste chcem zacat na co najcistejsej instalaci.
No a tu som skoncil
Skusal som po internete hladat clanky, ale dokopy nic som nenasiel. Zopar takych co podrobne opisuju instalaciu, ale tym to konci.
Rad by som skusil nejakeho sprievodcu(kork za krokom) ako napr. nainstalovat postfix len cez prikazovy riadok, alebo take nieco. Nieco na com sa naucim aspon zaklady.
Ale naozaj nic nedokazem najst
...patram uz par dni. nieco som si uz aj precital, ale to su skor take vseobecne veci.
Neviete niekto o niecom? Ale samozrejme nejake free clanky, ziadne knihy a podobne.
dakujem