Kedze moj starucky Kenwood KRF-V5070 uz asi pomaly doziva, zacal som riesit novy AVR.
Popri hladani som nasiel slim AVR Pioneer VSX-S520 a Onkyo TX-L50, ktore maju skutocnych zosilovanych 6 kanalov - ano, aj kanal pre subak. Co by sa mi velmi hodilo, kedze mam DIY 5.1 reprobedne, sa samozrejme sub mam pasivny.
Momentalne ho pohanam lacnym asi 30W zosikom zn. Auna, kupenym len na tento ucel. Musim ho davat takmer naplno, aby bolo subak vobec nejak pocut. Tento slim AVR so zosilovanym subw. kanalom by mi umoznil zbavit sa tohoto zosilovaca naviac.
No lenze...tieto slim AVR vraj maju problem s vykonom. Vyssie spominany Pioneer VSX-S520 a Onkyo TX-L50 maju 80W...ale pri 1kHz a do 1-2 kanalov. Samozrejme si 1kHz nepustam, takze cakam ze to bude menej....je to fakt tak zle?
Oba AVR pritom vyzeraju, ze maju stejny zaklad - lisia sa len prednymi panelmi a onkyo ma vzadu o konektor na kalibr. mic naviac. Este aj user manualy maju stejne
Toto uvadza manual pre Pioneer VSX-S520, Onkyo to ma stejne:
Rated Output Power (FTC) (North American)
With 4 ohm loads, both channels driven, from 1 kHz; rated 50 watts per channel minimum RMS power, with no more than 1% total harmonic distortion from 250 milliwatts to rated output.
Surround Mode Output Power ( * )
(4 ohms, 1 kHz THD 1%) 80 W per channel
* Reference output for each speakers.
Depending on the source and the listening mode settings, there may be no sound output.
Rated Output Power (IEC) (European): 6 ch x 80 W at 4 ohms, 1 kHz, 1 ch driven of 1% THD
A terajsi Kenwood ma:
Rated power output during STEREO operation
DIN/IEC (63 Hz ~ 12.5 kHz, 0.7% T.H.D., at 6Ω)........................................... 100 W + 100 W
Effective power output during SURROUND operation
FRONT (1 kHz, 0.7% T.H.D. at 6Ω one channel driven)................................... 100 W + 100 W
CENTER (1 kHz, 0.7% T.H.D. at 6Ω one channel driven)...................................100 W
SURROUND (1 kHz, 0.7% T.H.D. at 6Ω one channel driven).............................. 100 W + 100 W
...lisi sa to o 20W, ano...ale bude to fakt tak zle, ako vsade citam, ze tieto slim AVR nemaju vykon?
Pri pocuvani hudby na terajsom Kenwoode, ho mam nastaveny na -60dB. Pri pozerani DD 5.1 filmov to musim dat aj na -30, pretoze filmy su vzdy tichsie. Maximum ma niekde na -16, ak dobre pamatam.
DIY repro, co na to budem pripajat je zlozene s basakov zn. TVM, s citlivostou tusim 87dB - typicke lacne repraky z ceska, bastliari poznaju
+ visaton vyskace.
Cize, ked repro maju tiez nic-moc citlivost, nebude to pohroma?
Takze ma vobec zmysel ist do toho, alebo sa vykaslat a riesit normalny, vacsi AVR, kde su bezne vykony 100+ W? A ozeliet ten zosilovany subw. kanal?