Stránka: 5 z 5
| [ Príspevkov: 135 ] | 1, 2, 3, 4, 5 |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 25.01.07 Prihlásený: 05.06.13 Príspevky: 383 Témy: 22 | 22 Bydlisko: Prievidza |
No takze skoro po roku zalozenia tejto temi a po roku nosenia sosoviek mozem kazdemu len doporucit sosovky. Mam 3 a 3.5 (kazde oko ine) a preto si musim kupovat 2 balenia. Kupujem si znacku Johnson & Johnson a momentalne mam ,,model,, Acuvue Oasys (zevraj snimi mozem ist aj na pust). Jedno balenie ma vijde cca 1170SK a ocny mi doporucil nosit jeden par 4-6 tyzdnov (balenie obsahuje 3 pari) . Ja si musim kupovat 2 balenia takze 2340sk + roztok (pouzivam OPTI-FREE EXPRESS 355ml) 425sk + ktomu zadarmo dostanem 120ml roztok (puzdra na sosovky su pribalene k roztokom). Zo zaciatku -asi prvy tyzden bolo nasadzovanie a skladanie z oka trocha komplikovane ale po par dnoch si nato zviknete. Teraz si sosovky dam na oko bez problemov za par sekund ( ked treba tak sa nemusim pozerat ani do zrkadla ) a skladanie je 100x jednoduhsie. Bola tu otazka ze ci je citit sosovka v oku-podla pocitu. Ja necitim nic a dokonca sami stalo ze som si raz zabudol zlozit a zaspal som na par hodin pred TV ale potom sami prilepili na oko a musel som si ich nechtom odlepovat. Chcem si najblizsiej dobe objednat farebne dioptricke sosovky a vyskusat ich - najprv sa vsak chcem poradit z ocnym co on nato povie a ake by mi doporucil lebo rozmyslam nad FreshLook Dimensions ( na tejto stranke mozete vyskusat farbu http://www.freshlookcontacts.com/collection.shtml ). Ma tu niekto z touto znackou skusenosti? Potom sem napisem ako to dopadlo. Inak somsa pred par dnami rozpraval so znamim ktory bol na laserovej operacii oci a vravel ze sa mu 100 percentne napravil zrak az po siestich mesiacoch od operacie. Na zaver bysom chcel povedat ze kto rozmysla nad sosovkami tak ich vrelo doporucujem.
|
|
Registrovaný: 19.02.06 Prihlásený: 29.08.19 Príspevky: 1241 Témy: 196 | 196 Bydlisko: Konaren :) ... |
taky mensi dotaz
ak mam rozdielne dioptrie na ociach, samozrejme potrebujem 2 balenia
a ked tak uvazujem teoreticky normalne keby som kupil jedno balenie kde su 3 pary (teoreticky keby som mal obe oci rovnake) vydrzi mi to 3 mesiace, ale kedze mam rozdielne a kupim 2 balenia tak to jedno balenie mi vydrzi na jedno oko 6 mesiacov? ci to sa tak nemoze robit? je to urcene? ze lava sosovka na lave oko? ci to je jedno?
_________________ MacBook Pro Retina 13 | iPhone 5 16GB black | iPad mini Retina 16GB Space Grey CASE Corsair 300R Carbide Series | RAM Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition | CPU Intel Core i5-4670K | COOLER Corsair H60 | MB MSI Z-87 G43 | VGA Gigabyte R9 280X OC rev.2.0 | PSU Seasonic S12II-520 | HDD Seagate Barracuda 7200.14 1TB | LCD LG IPS2364V |
|
Registrovaný: 07.08.07 Prihlásený: 09.04.19 Príspevky: 373 Témy: 16 | 16 Bydlisko: Ba |
Pokial nemas na kazdom oku vyrazne odlisne zakrivenie rohovky, tak sosovky sedia na obe oci rovnako. Tam potom ide o tu dioptriu. Ja mam tiez na kazdom oku inu, takze jedno balenie -5,25 pre lave oko, druhe -4,25 pre prave.
|
|
Registrovaný: 11.03.08 Prihlásený: 02.12.09 Príspevky: 24 Témy: 2 | 2 Bydlisko: Šamorín |
ja mam taky problem ze mam skusobne sosovky a ked ich mam tak vidim rozmazane a neviem zaostrit, ale ked zavrem jedno oko kukam tak f poho poto mnaopak tak f poho, ale ked mam obe oci otvorene tak tj zle..precistil som ich v tej vodicke co som k nim dostal a pod...btw ocna ma chce pekne obtiahnut za mesacne sosovky chce 33eur na jedno oko a hlavne ze tej istej znacky na nete som nasiel po 15 eur na pol roka... neni to riadny od*b z jej strany ?
|
|
Registrovaný: 04.06.07 Prihlásený: 20.05.09 Príspevky: 133 Témy: 3 | 3 Bydlisko: United King... |
haha...ja som mala sosovky skusobne,iba na jeden den...zrak som mala ako rys ostrovid aj ked sa mi stavalo ze sa mi zahmlilo sem tam...no a ked som si ich vecer isla vybrat k zrkadlu, snazila som sa ich zosunut dole,no pri vyberani jednej sosovky som ju ani nevidela ani necitila a ked som si uz myslela ze je to ona pod mojim prstom tak som ju isla vyzdvihnut aj nechtom,ked som vtedy zbadala,ze som si natiahla par milimetrov bielko...mi z toho prislo zle,lebo som ani len netusila ze ocne bielko je take formovatelne...no a to ma ovplyvnilo tak,ze som povedala,ze sosovky uz nikdy viac... ![:)](https://www.pcforum.sk/images/smilies/smile02.gif)
_________________ I know a lot of people who are stars but only I am SUN !!! |
|
Registrovaný: 06.07.09 Prihlásený: 01.02.12 Príspevky: 56 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Bratislava |
Libor píše: Co nato hovorite?Mna uz nebavi nosit okuliare
Ja nosím okuliare na diaľku.Sem-tam to človeka obmedzuje,ale neviem si predstaviť strkať si do očí cudzí predmet
V tomto smere asi moje skúsenosti ostanú na nule
P.S.: myslím,že aj nula je niekedy vhodná.Ni?!?
_________________ Som rád,keď všetko šlape. |
|
Registrovaný: 26.07.08 Príspevky: 5101 Témy: 99 | 99 Bydlisko: Bratislava |
ja nosim sosovky uz skoro treti rok a na strkanie prstov do oka som si zvykol asi po mesiaci ![:D](https://www.pcforum.sk/images/smilies/smile01.gif) teraz si uz ani neuvedomujem ze ich nosim a rano si ich davam automaticky bez rozmyslania, ale tiez sa mi velakrat stalo ze som na ne zabudol a spal som s nimi ale nastastie su moje vhodne na prilezitostne spanie
|
|
Registrovaný: 23.12.08 Prihlásený: 18.08.17 Príspevky: 515 Témy: 17 | 17 Bydlisko: Levice |
Ja mam tiez okuliare do dialky ale zatial pomerne slabe takze ja nad sosovkami neuvazujem ale aj keby som mal mat silnejsie tak okuliare a nie sosovky.
_________________ PC: CPU: AMD Ryzen 5 1600X + Cooler Master Hyper 412S (2x Enermax UCMA12),GPU: GIGABYTE nVidia GTX660 OC 2GB,MB: Gigabyte AX370-Gaming K3,RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3200MHz,PSU: Seasonic S12II 430W,SSD: Samsung 850 EVO 250GB,HDD1: WD Caviar Black 640GB WD6401AALS,HDD2: WD Caviar Green 1TB WD10EARS,HDD3: WD Caviar Green 1TB WD10EZRX,DVD: Samsung SH-S223C,Case: CoolerMaster CM 690 + 3x Enermax Magma UCMA12,Fan Controller: Zalman ZM-MFC2,LCD: Samsung SyncMaster 2333SW 23" NTB: Dell Vostro 5470 CPU: Intel Core i5 4200U,GPU: nVidia GT740M,RAM: DDR3 8GB 1600MHz,SSD: Crucial MX300 525GB,LCD: 14" |
|
Registrovaný: 25.01.07 Prihlásený: 05.06.13 Príspevky: 383 Témy: 22 | 22 Bydlisko: Prievidza |
No takže s nosením šošoviek som prestal - nechcene . Dostal som infekciu na oči a už sa toho nemôžem zbaviť . Už to trvá asi 4 mesiace a doktor povedal že ich už nebudem môcť nosiť.
|
|
Registrovaný: 06.07.09 Prihlásený: 01.02.12 Príspevky: 56 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Bratislava |
Ak by som mal s nosením okuliarí niejaké problémy,radšej by som to riešil operatívnou cestou.
Je to,myslím,definitívne vyriešený defekt.Viem že svojho času stála štandardná operácia (do 4 Dpt) jedného oka cca 10 tis. SK.Takže pre obe oči by to dnes mohlo vyjsť na cirka 600-700 €.
Ak si zrátam,koľko vyvalím za rámy a sklá .... tak v rádiuse celého života,je ekonomika jasná ![:roll:](https://www.pcforum.sk/images/smilies/smile05.gif)
_________________ Som rád,keď všetko šlape. |
|
Registrovaný: 26.07.08 Príspevky: 5101 Témy: 99 | 99 Bydlisko: Bratislava |
ale ta operacie ti to nevyriesi na cely zivot, teraz okuliare potrebovat nebudes ale v starobe ked budes mat tak 60 rokov sa ti kratkozrakost/dalekozrakost vrati a budes mat este vacsie dioptrie ako teraz ale zas ked si mlady tak sa ti to na tych cca 40 rokov oplati a je sanca ze dovtedy vymyslia na to zas nieco nove
_________________ Notebook: Lenovo G580 Myš: Logitech MX 620, Audio: Altec Lansing vs4621 2+1 (Octane 7) Mobil: Omnia W |
|
Registrovaný: 23.07.08 Prihlásený: 29.06.14 Príspevky: 448 Témy: 29 | 29 Bydlisko: Prešov | |
|
Existuju nejake mensie balenia dennych sosoviek? Nosim okuliare, sosovky by som vyuzival iba obcas a pride mi zbytocne investovat do 30 dnoveho balenia
|
|
Registrovaný: 11.08.07 Príspevky: 4088 Témy: 34 | 34 Bydlisko: Brno |
Ja som v pohode zohnal balenie 10 dennych sosoviek (5 dni).
|
|
|
Mozes poslat link? lebo zatial som 10 kusove balenie nasiel iba nejake farebne, za rovnaku cenu ako 30 kusove obycajne
|
|
Stránka: 5 z 5
| [ Príspevkov: 135 ] | 1, 2, 3, 4, 5 |
|