shiro píše:
Pleties si pojmy z dojmami.
SPDIF je nazov rozhrania, konkretne Sony-Philips Digital InterFace.
To co z neho leze je uz ina kava. Bud je to tebou spominany PCM signal, co je inak plne digitalne, alebo Dolby digital ci DTS zvuk pocas prehravania DVD.
Pokial si to teda zapojil na nejaky AV receiber a hra ti to, tak neni co riesit.
ano mas pravdu pcm je prenasany cez spdif vystup,....... teraz preinstall kompa a dal som zvukovku co je na maticnej tak so spdif nie je ziaden problem.....no proste ked nema signal od prehravaca napr. power dvd tak stale ide pcm ale ked pustim dvd tak hned to prepne a ide dts resp digital....
tu slo o to ze ja tu kartu co mam x-fi extreme music neviem donutit aby to pustala tak proste ide zvuk ale iba stereo pcm aj ked mi player ukazuje ze tam pusta dts..... proste ked pozriem v power dvd info tak mi pise ze spdif out not in use ......
pozeral som manual na kartu tam stoji ze sa mozem rozhodnut co bude robit zvukovka ci to bude dekodovat ona alebo to posle cez spdif do externeho dekodera.......len je tam problem ze ja tu kolonku v audio console nemam aj ked to ma karta podporovat....proste tomu nerozumiem tak preto som tu napisal ci niekto nema tu istu kartu a pouziva ju podobne ako ja.....ze ked chcem pocuvat hudbu alebo pozriet film tak nech to ide cez digital out a ked hram gamesy necham pracovat kartu a ide do zosika cez multichannel......