TomKocuR píše:
hm toto si spravíš aj pri minimálnych znalostiach elektrotechniky, ja som si to tiež robil sám nakoľko je to dosť využiteľné.
K príprave ti treba: 1ks 12V relé schopné spínať 230VAC/16A (ak to nechceš veľmi zaťažovať postačí aj na menší prúd), 1ks zástrčka, 1ks zásuvka, 230V kábel a 12v kábel (v podstate akúkoľvek dvojžilu). Poprípade okrúhle napájacie konektory, kolík na kábel a dierku na panel (na zadný backplate). Osobne som si na to aj vyškriabal DPS.
na relátku máš vyznačený vstup a spínanie, tak na spínanie prispájkuješ buď živú žilu (fáza - modrý kábel, dierka naľavo v zásuvke ak máš kolík hore) alebo obidve (modrú aj čiernu) , zemnenie (žltozelený) spojíš vstup so spínanym výstupom (ak máš relé s jednym spínačom tak to isté spravíš s čiernym (nula)). Na napájanie relé napojíš ten tenký 12V dvojžilák, na ktorého koniec prispájkuješ napájací konektor - kolík, na polarite nezáleží, relátku je to jedno. Napájaciu dierku ale napoj na nejaký molex tak, že na tom vnútornom kolíku bude + a na vonkajšom kontakte -. Zostáva ti len správne pripojiť zásuvku a zástrčku na kábel, je jedno kde dáš ktorý, ale musíš dať pozor, aby ti sedeli káble.
Ostáva ti vložiť relátko do nejakej škatuľky, podľa možnosti nehorľavej. V prípade že si relé nedal na plošák tak vhodne zafixovať káble aby náhodou nedošlo ku skratu.
Zásuvku a zástrčku v pohode zoženieš z nejakej starej predlžovačky.
V prípade záujmu môžem zverejniť návod aj s fotodokumentáciou.
Myslim ze toto je najlepsia moznost.