Ahojte. Prepáčte, že Vás zabíjam hlúpymi otázkami, avšak som v tejto problematike úplna lama. Mám dva notebooky a potreboval by som som rady ako vyriešiť problémy.
1. Mám notebook strasne stary a to HP Pavilion DV 6500. Chcel by som ho rozbehnúť na napojenie wifi kamier na chate. Asi 3 kusy. Notebook mám vistu. Problém je, že je abnormalne pomalý a to tam nemám ani jeden program. Ventilátor ide odletieť keď ho zapnem. Stačilo by ak by som vymenil RAMKY z 1Gb na 4Gb a vymenil by som HDD za SSD? Ramku asi DDR2 ale neviem kolko Mhz. A keď SSD disk tak vôbec neviem aký, nakoľko neviem ktorý by tam sedel, teda neviem parametre čo mám hľadať nakoľko notebook je starý. Duplom neviem či by to pomohlo. Alebo je potrebné vymeniť procesor? Ten by som si tiež vedel vymeniť, ale neviem aký by som mal hľadať. Všetky by som kupoval na bazosi, potrebujem najnižšie možné sumy, aby to išlo ako má ale aby cena nebola ako za nový.
2. Mám notebook Toshiba Satelite L505-111 - tu chcem kúpiť RAMKU, mám 2x2Gb a chcem 2x4Gb, len neviem ci musím mať 1066Mhz alebo môže mať aj napríklad 1600Mhz. Nič mi to nehovorí. A tiež by som tu chcel kúpiť SSD disk. Tam by snáď nemal byť problém, len nakoľko som ho ešte nedržal ani v ruke treba k nemu niečo ešte dokúpiť, alebo veľkostne a zapojením je ako HDD?
Ďakujem za pomoc.
|