Velmi sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz bola , ale je o taky specificky problem ze sa tazko aj mne bude opisovat a preto sa aj tazko hlada podobny pripad ,ktori by mi pomohol .
V juli 2010 som si kupil noodbuuk od znacky Gigabyte . Zvolil som ho preto ze jeho cena/ vykon bola bezkonkurencna optori ostatnym .Procesor aj graficka bola celkom vysoko hodnotena na stranke notebookcheck.net. Dal som za nho iba 500 eur ,aj spostovnym a ked som ho kupil zdrazel na 570 a dnes uz v takejto zostave ho nepredavaju uz tam davaju procesory i5 a i7 . Vsadil som peniaze na neznamu a nerozsirenu znacku ide podrobne o model -
GIGABYTE Q1580P-934DCZ
Procesor - C2D P8700
RAM - 4GB
HARD DISK - 500GB 5.4k
Graficka nVidia GT130M
bez OS
Bol som velmi spokojny , ale po case sa zacalo diat nieco zvlastne .
Vzdy ked sa nieco deje s PC to zvalym na virus tak som to spavil aj vtedy .
Islo o to ze behom leta 2010 som stahoval na plno hry , 120 giga som natahal za mesaic .
Hry slapaly perfektne , co ma velmi tesilo .
Pri instalacy datadisku na Spore (Spore Galactic Adventures) , sa instalacia zasekla .
Mozno aj preto ze som Pc vyuzival na plno a to znamenalo ze aj pri instalaci som bud hral hru ,alebo surfoval po internete do vtedy to pri kazdej hre bez problemov slapalo .
Po tomto zaseknuti sa mi ukazala modra obrazovka a sa vypol ,a od vtedy pri procesoch zacalo nodbuk pocut a zacal ist pomalsie.
V lete som mal hlavu smutku stoho lebo isiel o mnoho pomalsie .
Zvalil som to na virus lebo som si to nevedel vysvetlit a ja mam vo zviku byt bez antivirusu .
Po instalaci noveho windowsu znovu slapal vyborne ,bez chyby ,ale o par tyzdnov sa znovu ukazal tento problem.
Uz sa nezasekaval ako minule ani ho nebolo pocut ale pri "nacitavacich" operaciach sa to ukazovalo po case zas .
Prejavuje sa to dlhym nacitanim Windowsu .
Co pred tym trvalo do minuty , teraz roby "nacitavacie ukony " stiry krat dlksie
Laicky by som to nazval ze RAMka nepracuje spravne ,ze vyuziva iba 1 giga ,
Ked kopirujem ,nacita sa mi windows ,instalujem alebo nacitava sa hra ,ide asi 4,5 krat pomalsie .
Ked sa hra konecne nacita hra mi ide bez problemov , vysvetlujem si to laicky tak ze graficka slape normalne ,ale nieco je zramkov ,ale myslim si ze je to softverovy problem , nemoze to byt fizycky problem na ramke .
Ktomuto presvedceniu som dosiel ked som vytvoril novy windows vedla toho druheho , a vnom zase vsetko slapalo normalne ,
Skratka by som potreboval radu ako diagnostikovať problem , lebo ani neviem kde zacať ,
Noodbuk mi slape normalne ,internet vsetko fajn ,aj to nacitavanie windowsu prehltnem ale instalovanie hier ako GTA 4 ,MAFIA 2 , ARMA 2 ktore mam stale v imigoch ,Sa instaluju aj 10 krat dlksie a ich nacitavanie trva tiez tak ,
Vlastne chcem noodbuk vyuzivat naplno ,a nie iba funkcie ktore by som dokazal aj s 1G RAMkovym nodbukom
|