Zdravím,
dosť som toho pregoogloval a neprišiel som k správnemu záveru. Ide mi o to, že by som chcel vytvoriť správne hodnotenie, aj keď sám neviem čo to znamená "správne hodnotenie". Ako som tak googloval, prešli mi pre očami všeliake rovnice, myslím, že tam bola aj nejaká obdoba Bernoulliho rovnice
Raz som aj čítal ako to spraviť, ale bolo to dávno a už neviem, kde a neviem to ani nájsť.
Vezmime si za príklad lamer.cz, konkrétne citáciu
http://lamer.cz/quotes/show/42608
Má tam 11 pre a 147 proti. A nech počítam, ako chcem, nikdy nedostanem číslo 3,93%, ktoré tam je uvedené ako obľúbenosť.
Osobne by som chcel spraviť hodnotenie na 5 hviezdičiek. Je to nejaká alternatíva ku známkam. Čiže, keď dám 5 hviezdičiek, to je ako keby som dal jednotku. A naopak, keď dám jednu hviezdičku, ako keby som dal pätorku. To by nebol problém, sčítať hodnotenia zpriemerovať a spraviť percentuálnu hodnotu na vykreslenie farebnosti hviezdičiek. Problém je však tam, že keď srpavím takúto metódu, tak hodnotenie nikdy nebude mať nižšiu hodnotu ako 20% (jedna hviezdička), to je hádam každému jasné.
Takže podľa môjho názoru hodnotenie na lamer.cz neberie do úvahy iba pluská a mínuská, ale aj nejaké iné faktory. (Zrejme počet zobrazení, hodnotení,časové faktory a tak.)
Riešil to už niekto alebo s tým má niekto nejaké skúsenosti, o ktoré by sa somnou vedel podeliť?
Ďakujem