Zdravím, dnes som si všimol pomalšie nabiehanie Win10. Mám SSD Patriot BURST 240GB. Max. rýchlosť čítania [MB/s] 450 MB/s. Max. rýchlosť zápisu [MB/s] 320 MB/s. V Biose som mal nastavené IDE, prepol som to do AHCI. Windows nabieha rýchlejšie. Na tomto disku mám čisto Windows (C:). Mám druhé HDD na svoje osobné veci (D:). WD Caviar Blue 1TB, Disk Speed (RPM): 7200rpm, SATA 6 Gb/s. Oba tieto disky mam na doske Gigabyte GA-Z68XP-UD4 zapojené v SATA3_0 a SATA3_1. Káble tam mám SATA 6 Gb/s. Chcem aby oba disky bežali na čo najlepšćh a najvyšších rýchlostiach. Možem ich mat zapojené spolu v SATA3_0 a SATA3_1 ? Nespomalujú sa nejak ? Skúšal som kopírovať súbor cca 18GB, s C: na D: išlo to cca 300 MB/s a rýchlosť klesala pomaličky k cca 100 MB/s. Opačný test s D: na C: cca 130 MB/s - 150 MB/s ku koncu 170, 180 MB/s. Chcem vediet či sú tie rýchlosti správne a približujú sa k normálu. Moc sa do týchto vecí nerozumiem, ako to má byt zapojené aby to pracovalo na 100%. Mám ešte jeden disk 2TB Western Digital Black SATA2 a ten mám zapojený na doske v SATA2. Ten neriešim. Disky som skúšal cez CrystalDiskInfo, disky sú v úplnom poriadku. Dakujem za rady a pomoc.
|