Cafte, mal by som otazku, co je podla vas lepsie ? Pasivny chladic otoceny vodorovne aby smeroval teply vzduch smerom hore a tam outake, alebo klasicky airflow z predu dozadu ? Prikladam obrazky:
Lepsie bude asi klasicky spredu dozadu, tam prejde chladný vzduch z prwdného ventilátora aj cez GPU, pri tom odspodu hore by to asi bolo problematiclejsie, kedze vzduch z gpu pojde aj cez ten pasiv na cpu.
Lepšie je ťahať zohriaty vzduch cez vrch skrinky (práve kvôli prirodzenému prúdeniu vzduchu) a studený vzduch cez dno, resp. dno + predná strana kvôli chladeniu diskov. Ak máš možnosť dať hore dva ventilátory (kľudne na polovičné otáčky) účinnosť bude ešte vyššia a procesor sa nebude nepriamo zohrievať od sálajúcej grafiky.
nie, hore aj dozadu je len jedno miesto... Inac ani v jednom pripade by nebol fan v predu ziaden... tomu prednemu by som sa rad vyhol... Ide o to ze ten CPU je chladeny len pasivne, tak tam mi pride lepsie ak bude vetrak hore nie ? Jednak teplo stupa hore a on ho bude uz iba vyfukovat...Na spodok dat nic nemozem, tam je zdroj...