Neviem, či píšem do správnej sekcie, ale rád by som sa dozvedel ako sa mám správne starať o notebook, tak, aby som čo najdlhšie predĺžil jeho životnosť. Som v tomto dosť pozadu, väčšinou sa moja starostlivosť končí tým, že z obrazovky a klávesnice utriem prach a odložím ho na poličku, keď ho nepoužívam. Zaujíma ma teda predovšetkým starostlivosť o hardware (napr. či sa mám ako laik púšťať do rozoberania notebooku a čistenia vnútra). Taktiež by ma zaujímalo ako sa starať z hľadiska softwaru (napr. ako často si preinštalovať windows; aké sú užitočné programy; na čo si dávať pozor na internete z hľadiska bezpečnosti). Poprípade či by ste mi nevedeli odporučiť stránku, knihu, videá (pokojne aj v angličtine), kde sú nejaké návody, prípadne aj kurzy, aby som si zlepšil svoju používateľskú PC gramotnosť. Netrápi ma žiaden aktuálny problém, iba by ma zaujímalo ako sa správať, aby som neskončil so zavíreným notebookom, ktorý sa prehrieva, ide pomaly, blbnú programy a niečo sa aj v rámci svojich možností naučil. Ďakujem za všetky rady.
|