Mám jeden menší problém. Keď počúvam hudbu a pripojím/odpojím nejaký HW tak sa mi automaticky hudba stíši. (V prípade windows media player-u, dokonca pauzne a po odpauznutí je stíšená). Pri bežných situáciach to problém nerobí, no zvykávam pre kamošov nahadzovať na mobily custom ROM-ky a podobné, a pri flash-ovaní mobilu sa mobil k počítaču niekoľkokrát "pripojí" a "odpojí".
Robí to pri ľubovoľnom pripojení/odpojení hw, napr. aj keď odpojím myš. Ale napr, robí to aj pri pripojení slúchadiel, no pri ich odpojení to nespraví.Robí to vo všetkých prehrávačoch (vlc, wmplayer, winamp), ktoré mám nainštalované, pravdepodobne aj v ostatných aplikáciach, ktoré vydávajú zvuky.
Stišovanie sa prejaví tak, že sa stíši priamo aplikácia, ktorá hudbu prehráva, pri otvorenom mixéri hlasitosti jednoducho "spadne" kontrolka na ovládanie hlasitosti, a za sebou zanechá akúsi stopu, kde sa nachádzala predtým. Obrázok:
http://i48.tinypic.com/11qpkwz.png Pokiaľ naraz hudbu prehrávajú viaceré prehrávače, stíšia sa všetky.
Je to strašne otravné. Je to buď nejaká featura windows-u, ktorú som omylom zapol alebo to robí nejaký program, no nemám šajnu ktorý. Stretol sa s tým už niekto z vás? Ak áno, vedeli ste to vyriešiť? Ak áno, tak ako?
/EDIT: Problem z časti vyriešený. Za toto stišovanie môže featura windows-u "stlmiť hlasitosť ostatných zvukov keď systém Windows zistí komunikačnú aktivitu". Táto feature je v skutočnosti celkom užitočná, dosť často volám na Skype a to, že sa mi stíšila hudba tak aby som počul aj hudbu aj ľudí na hovore sa mi celkom páčilo. Avšak v poslednej dobe to začalo okrem Skype-u procovať aj pri pripojení/odpojení HW, a ja neviem prečo. Zatiaľ túto feature vypínam. Ak niekto náhodou nájde dôvod, prečo Windows považuje pripojenie/odpojenie HW za "komunikačnú aktivitu", budem rád, ak sa podelí so svojím zistením