[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Prihlásený: 11.11.14
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 16.03.2013 23:51 | Stopovač

Zdravim, zacal som sa prednedavnom ucit programovat stranky, a najlepsie ako len tak sa ucit z knih to ide asi ked programujem priamo nejaku stranku. Co sa tyka html a css tam som problem nemal, no chcel by som dat na svoju stranku daco ako stopky, no trocha upravene. V pointe ide o to, ze na stranke by stale bezali stopky, uzivatel by ich nemohol zastavit ani nic, len sledovat a tieto stopky by napr ratali cas, trepnem priklad, vlady prezidenta. Vynulovat stopky by som mohol len ja, v momente, kedy by napr zvolili prezidenta, a stopky by potom mali bezat dalej. Tak isto pri nahrati stranky na internet by stopky uz mali zacat bezat na urcitom case, kolko je prezident v urade... Na nete som nasiel vela zdrojakov na stopky kde uzivatel moze stopovat svoj cas ale nic taketo nie. Jediny sposob aky ma napadol bolo, ze by som do webovej stranky vlozil stranku, ktora sa zobrazi len ked viem jej URL a tu by bol formular, do ktoreho ak by som zadal urcite heslo tak pomocou prikazu if by zacali stopky frcat od vopred zadaneho casu a taky isty formular na vynulovanie... Diky za rady.

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Stopovač

Prihlásený: 13.09.17
Témy: 66 | 66
NapísalOffline : 16.03.2013 23:55 | Stopovač

Skús začať tým, že sa naučíš programovať. Nie, css ani html NEPATRIA medzi programovacie jazyky. Potrebuješ mať základy fungovania webstránky, zvládať nejaký programovací jazyk atď. Jasné, môžme ti sem dať copy&paste kód a popis ako pre idiota, ale čo z toho budeš reálne mať? Prd. My stratíme čas hľadaním správneho kódu pre teba a ty tu budeš o týždeň zasa s nejakým triviálnym problémom. Na zdrojáky z netu sa vykašli a začni sa učiť, ak to myslíš vážne....

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Prihlásený: 11.11.14
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 17.03.2013 0:01 | Stopovač

ok, mylsim to seriozne, len vies ked s niecim zacinas si do toho premotivovany a okamzite chces rozluskat vsetky problemy :D mas pravdu,touto cestou to bude najlepsie, len mam jednu otazku, co mi doporucujes sa zacat ucit? programovat v jave alebo v php?

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Stopovač

Prihlásený: 13.09.17
Témy: 66 | 66
NapísalOffline : 17.03.2013 0:13 | Stopovač

Fúúú, no tých jazykov je viacero...Na letmé zoznámenie sa s programovaním je php fajn, rovno vidíš výsledok v prehliadači a zvládne to aj žiak na základke. Tým by som asi začal a potom uvidíš, či ťa to vôbec baví, či ti php vyhovuje a akým smerom by si sa rád uberal. Ja som napríklad začínal na Basicu, potom Pascal, C, C++ a začalo ma programovanie viac baviť až pri php. Akurát potom nejako nastal zlom a php mi prestalo stačiť, takže programujem v C# a php nemôžem ani cítiť :lol: Ono je to individuálne, musíš skúsiť a keď budeš mať dostatočný prehľad, sám si vyberieš to, čo ti bude najviac vyhovovať. Treba si uvedomiť hlavne to, že programovací jazyk je len nástroj, je už na tebe, ako ho využiješ. Každý má nejaké svoje silné a slabé stránky... ;)

Stopovač

© 2005 - 2024 PCforum, edited by JanoF