Ahojte, planujem si vytvorit streaming server, ktory budem zapinat len obcas na streamovanie pre mojho brata ktory nema satelit...jedna sa o prevazne sd kanaly ale chcel by som server ktory dokaze transkodovat aj aspon 720p...1080p by bolo uplne super ale nieje to nutne, kedze tolko HD kanalov u nas este nieje...
Teraz pouzivam ako media server moj PC (zapinam ho cez wake on WAN a ovladam cez teamviewer ak niesom doma) - enigma-tv aplikaciu na on the fly transkodovanie a streamovanie do internetu. Sat prijmac mam dreambox 500hd, je priamo napojeny lan kablom. Internet mam upc 100/8
Planoval som kupu Synology DS214play, lenze niesom si isty ci to bude zvladat transkodovat obraz, aspon do 720p...
Potom som planoval neaky Microserver of HP ktory by som prerobil na freenas server ktory by mal zvladat transkodovat video aj 1080p...
Jednoducho potrebujem Media Server, najlepsie NAS, ktory papka malo Wattov a zvladne transkodovanie...ak nebude papkat malo Wattov tak to nema vyznam a budem dalej pouzivat PC cisto len na streaming...
U brata sa bude pouzivat raspberry pi budto s xbmc alebo androidom na prehravanie streamu.
Viem ze som to popisal trochu komplikovane, ale neviem si rady a furt vaham co kupit...
_________________ Thermaltake Tsunami Aluminum Case (VA3000) / ASUS P5B Deluxe / Intel Core 2 Duo E6400 2.1GHz BOX 775 2MB / Arctic Cooling Freezer 7 Pro / CORSAIR DDR2 2x1GB 800MHz TWIN2X C4 + KINGSTON HyperX 2x2GB DDR2 800MHz PC6400 CL4/ Sapphire Radeon HD 4650 Silent / Enermax Liberty ELT500AWT active PFC / 2xWestern Digital 1TB 32MB SATA2 + 2xWestern Digital SE 500GB 16MB SATA2 / DVD RW LG GSA-H54L / DVD RW Lite-On Ihas 124d / Externy USB Seagate 1TB Disk / M-Audio Audiophile 192 |