Tá v BB vyzerá dobre... Kde by som sa po vyštudovaní tohto odboru mohol zamestnať? Ako napr. podpora v nejakej stránke, možno niečo ako mechanik alebo údržba v nejakom PC shope alebo ako?
Som absolventom spomínanej strednej školy, odbor mechanik počítačových sietí...
Ak máš záujem, napíš mi do SS tvoj Skype alebo FB a dám ti bližšie info .... Každopádne, priprav si aj nejaké otázky, ktoré by ťa zaujímali.
V skratke : Tento odbor je zameraný na počítačové siete .. Naučíš sa ako vlastne fungujú PC siete (protokoly, smerovanie, aktívne/pasívne prvky atď ... samozrejme aj vytvoriť nejakú sieť podľa požiadaviek atď ... ) ... Škola zapojená do lokálnej akadémie Cisco (môžeš si spraviť kurz CCNA 1 a CCNA 2)
Okrem samotných sietí sa dozvieš niečo o hardware-i (i SW) počítačov a na praktickom vyučovaní sa ich naučíš skladať, oživovať, opravovať ... a proste rozumieť sa tomu, ako to celé funguje.
Okrem hardwaru samotných PC sa budete zaoberať aj logickými obvodmi a boolovskov algebrou. (aj na praxi, aj na teórií)
Okrem IT, je tento odbor zameraný aj na elektro ... Vo 4. ročníku môžeš získať osvedčenie pre samostatnú prácu s el. inštaláciami a el. zariadeniami ...
+ budeš vedieť zapojiť (jednoduchšie) elektroinštalácie
Výsledkom štúdia je maturitné vysvedčenie, výučný list + možnosť získať vyššie písané osvedčenie + absolvovanie CCNA 1 a CCNA 2 Cisco semestra.
Prepáč, nechce sa mi to tu celé rozpisovať ... Keď budem mať čas, poviem ti o tom viac.