Nedávno som si kúpil novú skriňu z Alzy (NZXT S340) a premiestnil som svoju zostavu do nej. Hneď po prvom zapnutí mi zvuk nefungoval a počul som len statický šum/pískanie/škrabanie alebo pípanie podobné morseovke keď sa počítač vypína. Hudbu ani systémové zvuky nebolo počuť. Keď som ho ale raz nechal bežať dlhšie tak po pár hodinách začalo audio fungovať ale ten šum je stále počuť, hlavne keď nič neprehrávam. Divné zvuky počuť aj keď napríklad scrollujem v Chrome tak sa šum zosilní alebo keď na YT stlačím pauzu tak to spraví taký pískavý zvuk
Skúsil som odpojiť HDD, odpojiť fany, skontroloval som priestor za doskou a prípadný dotyk, premiestniť káble, preinštalovať ovládače, inú prípojku elektriky a nič nepomohlo. Keď som kontroloval dosku, všimol som si jeden šrób pod doskou ktorý som nezašróboval do správnej diery a dotýkal sa spodku dosky, no keď som ho napravil tak problém nezmizol. Je možné že som dosku nejako poškodil keď som ju dával dnu? Pomohla by mi dedikovaná zvuková karta?
Moje specs: CPU: Core i5-750@3.6GHz MOBO: Gigabyte ga-h55m-s2v RAM: 2x 4GB Ballistix sport DDR3 GPU: MSI Gaming Nvidia GTX 760 HDD: WD Blue 1TB SSD: ADATA SU850 120GB with Windows 10 OS 64-bit PSU: EVGA 430w
|