Zdravím.
Mám taký mensi problem so svojim PC dufam ze mi niekto dokaze poradit.
Pc ma 10 mesiacov : Doska : msi b450 gaming plus Grafika : msi geforce rtx 2060 ventus xs 6g oc Procesor : amd ryzen 7 2700x Ram : patriot viper steel series 16gb (2x8gb) ddr4 3200mhz cl16 Zdroj : aprox gaming 800w Skrina zalman z11.
Dnes som sa dal na vycistenie pc vratane prepastovania procesoru. Maticnu dosku som nevyberal ani ramky.iba cpu a grafiku. Na cistenie od prachu som pouzil stlaceny vzduch. Kazdopadne pc som vycistil procesor prepastoval a poskladal vsetko naspat dokopy. Ked som spustil pc ventilatori sa tocia chladic procesoru svieti toci sa grafika tiez no monitor nenabehne iba cierna obrazovka a na maticnej doske svieti dioda dram. Skusal som pc restarovat ale stale svieti dram. Skusal som teda vsetko opat vybrat aj vratane cpu a naspat zlozit s dôrazom ci je vsetko spravne zapojene a na nic som nezabudol no problem ostal. Skusal som aj ramky vybrat no pc nepipa ako sa mi kedysi stalo pri chybe ramky. Ramka je v 2 a 4 slote ako maju byt. Ked mi nic nepomohlo skusal som resetnut cmos nasledne som cez baterku resetol aj bios no bez uspechu.
Stretol sa niekto s niecim podobnym? Je mozne ze zdroj to ma zasebou alebo odisla maticna doska? Je sanca ze mohol odist cpu ci ramky?
Dakujem za pomoc
|