Milanese píše:
normálne vojdeš do Device manageru/správca zariadení/ a v sekcii Radiče IDE ATA/ATAPI odinštaluješ kanál na ktorom máš ten disk,po reštarte to znova nájde všetko a nanovo nainštaluje drivery a aj disk-báť sa nemusíš,všetko nabehne tak ako má po dalšom reštarte.
Mne to občas spraví radič asi kvôli disku,už pri štarte WIN je to nenormálne spomalené a potom v ProcessExploreri vidím červeným vyťaženie s Interrupts
na tom kanáli kde máš disk pozri v nastaveniach či upresnenie či ako to tam je-ukáže ti či je disk v UDMA alebo v PIO móde-ak je v PIO tak veľmi zaťažuje CPU-ten totiž musí riadiť celú prevádzku disku,UDMA mod je dá sa povedať bez záťaže CPU
tak skusil som, ale nepomohlo. Ale potom ma napadlo, že svojvolný reštart z vypnutého stavu nastane len vtedy ak je pripojený sieťový kábel k internetu (wake on LAN bol vypnutý v biose). tak som skontroloval sieťové adaptéry, stiahol som ovládače - nepomohlo, tak som ich postupne vypínal a ked som vypol Intel(R) WiFi Link 5100 AGN procesor sa dal do normálu - vyťaženie kleslo na 0. Ale teraz neviem či ho nebudem postrádať, ked je zakázaný, ani neviem ako ho opraviť. díky za rady, možno sa raz hodia