Ahojte,
Chcel by som sa opäť po dlhej dobe [a neúspechu - nepodarilo sa mi preraziť s vodou pred pár rokmi, ani trochu :/] s vodným chladením vrátiť ku chladeniu vodou - avšak tentokrát už len za súkr. účelom. Konkrétne doska a procesor, resp. len procesor. Skúšal som Swiftech h240x na 5930K, a výsledok bol "nič moc". Oproti NH-D15, zlepšenie o nejakých 3-7°C v burne na stocku, a pri OC na 1,3vcore a 4,5 GHz 1-3°C, v idly takmer žiaden rozdiel, a to som mal fany na NH-D15 nastavené na doske na "normal" [Asus V Rampage]/pri Swiftechu som nepoužil ich PWM splitter, vzhľadom na to že sú tam len dva fany, a išli v burne na maximum, čo bolo riadne počuteľné pri Helixoch, skúšal som aj noctuy z NH-D15 [2 x nf-a14 pwm.], teploty boli lepšie asi o 1-2°C, preto ten rozsah, ktorý som spomínal na začiatku.
Chcel som pôvodne Swiftech h240x aj pre seba na Asus Maximus VII Forumla a 4790k, ale 220 eur [e-bay + dovoz] za chladenie, ktoré má podobnú efektivitu ako NH-D15, resp. D14, mi príde ako fakt zlý obchod. Skrinka je Fractal Define R2 XL.
Chcel by som sa opýtať, aký je najlepší [nehľadiac na cenu, avšak mimo chiller] build na water cooling loop, pre CPU, do 280mm [rad]? Myslím tým cpu blok, pumpu, expanzku, fittingy, uchytenie tesnení, rad a tubing. Potreboval by som aby bol výsledný produkt "takmer" bezúdržbový, ale nie takým štýlom ako má Corsair, že po roku sa z neho odparí kvapalina, alebo sa pokazí
,
Ďakujem za rady,
s pozdravom.
uplink