programmer píše:
Ahojte. Jeden kamarat mi dal pocitac, aby som mu ho rozobral a pozrel. Vraj letel s nim v lietadle a buchol sa tam (ten pocitac
). Odvtedy sa mu vraj zo SATA HDD odmieta nacitat system, velky ventilator vpredu mu strasne huci a normalne ze ide len ked sa prevrati nabok.Predpokladal som, ze mohol vypadnut nejaky kabel, tak som otvoril skrinu, a podotlacal som vsetky kable, ktore sa dali, niektore boli povysunute. Skusil som potom pocitac zapnut v normalnej polohe a v pohode isiel. Skusil som ho vypnut a zapnut este par krat, pricom som pred zapnutim vzdy po nom trochu buchol, aby som zistil, si sa este nieco uvolnuje.Chvilu isiel normalne a zrazu nejde ani v normalnej polohe, ani v akejkolvek inej polohe. Pravy kryt v ktorom je prisrobovana maticna doska je prinitovany jednym malym nitom. Skusil som ten SATA HDD vybrat von a pripojit k nemu jeden stary IDE disk, ktory som vybral z jedneho stareho compu. Chovanie sa nezmenilo. Neviem si poradit. Som podstatne viac sofwerista ako hardwerista.
Diky za odpovede.
podobny problem sme mali aj my v praci...
uz sa to pohlo ked som restartoval cmos a nastavil cas na aktualny .
zacal nabiehat windows ,ale zrestartoval komp...vymenil som ramky,nepomohlo.
...potom kolega dal tam teplovodivu pastu .
odvtedy bezi v pohode.