Zdravím mám možno nereálne požiadavky možno nie, uvidíme
Potreboval by som malé tenké prenosné zariadenie na prácu hlavne v AutoCade poprípade Sketch-upe
1. možnosť - Tablet
Tablet by mal obsahovať:
- fullHD display (na rozlíšenie, ppi si potrpím)
- USB najlepšie 3.0 (musí sa dať použiť aj bez potreby pripojenia klávesnice)
- Windows 8 plnohodnotnú verziu ktorá býva na desktopoch, ntb ... žiadna RT verzia
- musí sa na tom dať spustiť AutoCad (viem že je verzia pre Andriod,iOS ale tá je pravdepodobne
orezaná, neviem preto chcem aby to spustilo normal verziu pre ntb,desktopy)
- batéria by mala vydržať čo najdlhšie
- Tablet by slúžil na prezeranie webu, hudbu, filmy, skype, a ukladanie dokumentov
- kvalitná konštrukcia, uhlopriečka 10+- palca
- Wifi je samozrejmosť
Cena: 600+- eur
osobne ma najviac zaujal Surface Pro 2 (
http://www.youtube.com/watch?v=vZgqvCOAaic) ktorý vyjde 22 októbra problém je však s dostupnosťou kedže na Slovensku sa pravdepodobne predávať nebude.
Surface píšu, že pojde po 899 dolárov čo je tých 660 eur, kebyže je takáto cena aj na Slovensku tak tých 60-70 eur priplatím (lenže mám veľké obavy, že na Slovensko nedorazia kedže ani 1. generácia nebola a s kúpou zo zahraničia nemám skúsenosti)
pozeral som aj na
http://www.alza.sk/lenovo-miix-10-grey-d455829.htm lenže ten nespĺňa všetky moje kritéria ale cenovo je na tom super
chcel by som sa opýtať či má dakto skúsenosti s prácou na tablete (či si programy automaticky rozumejú s dotykovým displajom) nejaké nevýhody, klady zápory ... práca trebars s photoshopom alebo čo ja viem čím
2. možnosť - Notebook/Mininotebook (len v prípade, že sa nenájde môj vysnívaný tablet
)
Pokiaľ existuje niečo čo by ma zaujalo sem stým
tu je to trochu zložitejšie pretože keď už notebook tak by som chcel poriadny aby to utiahlo hry aby som to už rovno vymenil za Desktop. Lenže tu je problém s cenou a takéto ntb sú v cenovej kategórii 1000eur a to je už dosť premňa.
Prečo nie ntb ale tablet ? ide mi hlavne o veľkosť a mohutnosť zariadenia. malo by to byť pomerne malé, ľahké a veľké + je premňa odnímateľná klávesnica.
Hrať hry môžem doma na Desktope a toto by bolo len do školy na prestávky medzi prednáškami poprípade poprípade cez prednášky na prezeranie webu. Niečo ako smartphone len s vačším displajom a bez možnosti telefonovania
Zhrnutie Zariadenie s dobrou, pevnou malou konštrukciou ktoré má Win 8 a pustí Autocad do 600 eur