zhruba takto
Win9x sú písané pre jednothreadové stroje. na vyššie procesory (ht alebo multicore) nemá význam takýto systém dávať pretože sa nevyužije plný HW potenciál CPU. ak je viacjadrier a threadov tak to aj tak nebude fungovať na viac než jednom. Preto som Immolator ako jednojadrový stroj staval radšej na tualatine než na p4 a preto som použil radšej win98 než 2k/XP.
väzba funguje aj opačne - ak je WinXP postavený na kernele ktorý bol navrhnutý pre dvojprocesorové (threadové) počítače tak viem že na tieto stroje je systém tejto bázy najvhodnejší.
cca 8 rokov tu už xpčka sú, ale prvotne boli tieto windows vyvinuté pre dvojprocesorové servre rok+- pred hyperthreadingom (rok 2000 - win2k). takže ani viac ani menej threadov nieje pre win2k/xp dobré - optimum sú práve dva thready, a ked už tak radšej dualcore než ht.
potom je tu ale druhý problém a to sú aplikácie. dodnes len málo z nich vie efektívne využiť viac threadov... špeciálne dobre to vedia využiť aplikácie na processing videa... pre chod aplikácie nieje nutné aby bola nejak zvlášť riešené jej threadovanie, fungovať bude aj tak, ale menej výkonne samozrejme. a programátori vedia byť k veciam ktoré niesú nevyhnutne nutné velmi lahostajný.
Immolator je moje dielo určené k ére jedného threadu, jedného procesoru a windowsu 98. druhý počítač (s e7200) je navrhnutý špeciálne pre XPčka.
_________________ Immolator:
MB: Abit VH6-T Mod "Immolator" * CPU: Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400 @ 1.628 Mhz 512 L2 Cache * RAM: 1526Mb PQI SDRam 133 @ 155MHz CL2 * VGA: ATI Radeon x850xt 256 Mb * Monitor: IBM G96* Sieť: Intel Pro 10/1000 GT * TV Tuner: Pinnacle 300i * Zvuk: SB LIVE! 5.1 * Repro: Philips A2.5 * SCSI Radič: Adaptec 19160 * SCSI HDD: 2x Seagate Cheetah 15k * SCSI Scanner: Canon 2700f * Zdroj: Enermax 535W * OS: Win98SE SESP1+KEX *
Sharp MZ-800, Z80a. 64kb Ram, 32 kb Vram, QuickDisk, Cassete Recorder. |