Zdravím včera som sa odhodlal k taktovaniu procaku i7 4470-k (MB Maximus hero 6 a CPU chladič Zalman CNPS11X Extreme). Šiel som podľa videa
https://www.youtube.com/watch?v=Z7zPu9255ZI. Tak som nastavil napäatie cpu na 1,280 V samozrejme mi Procak pri 4,8Ghz padal.Stabilne sa mi win pustil az na 4,4Ghz kde som nasledne spravil 3 stress testy v 1 15minutovy stress test v ROG realbench nasledne 1 v Intel extreme tuning utility a 1 Cinebench vsetko bez padu. Max teplotu som na jednom jadre mal nieco okolo 83-85 stupnov (2-3 jadro) ale to na tejto teplote len tak podskocilo. Teplota sa inak drzala na tych 75-76 stupnov. Myslim ze z tohto chladica viac nevytiahnem.Mam chut kupit vodne chladenie NZXT Kraken X62 ci by sa z toho dalo vytrieskat nieco viac.
Hlavne som sa chcel opytat ze ci je napätie v pohode ci to neni moc alebo dokonca malo a v klude mozem pridat alebo to mam nechat tak alebo skusit znizovat napätie na mensiu hodnotu.
Aj keď je teraz už minimálna šanca niečo odpáliť stále mám pred OC cpu rešpekt a nerád by som niečo pokazil.
Vopred dik za rady a skúsenosti.