Cez anténu? Alebo po kábli?
Môžeš to zriešiť buď tým že si kúpiš monitor ktorý bude mať TV tuner, k pozeraniu telky by si tak ani nepotreboval mať zapnuté PC.
Alebo môžeš kúpiť TV tuner kartu, sú také čo chytajú DVB-T, také čo chytajú analog (anténa či kábel), ale aj hybridné ktoré majú obidve z možností. Toto ti umožní napríklad nahrávanie.
Napríklad ja mám Asus P7131 Hybrid
http://datacomp.sk/hybridny-tv-tuner-as ... 66254.html
Telku pozerávam denne, takže karta je využitá, funguje na nej analog aj digitál a aj FM rádio. Má diaľkové ovládanie. Lenže má pár chýb: softvér ktorý bol ku karte mi pod Win7 odmieta pracovať, kartu nájde len niekedy a ja som doteraz nezistil aké podmienky treba splniť na to aby tú kartu našiel. Tak používam Windows media center, ktorý si s kartou rozumie, s diaľkovým už ale až tak nie - nefunguje pretáčanie, pauza, stop (hej, tieto veci sa dajú využiť aj pri telke).
Bratrancovi som zas vybral Leadtek:
http://datacomp.sk/hybridny-tv-tuner-le ... d9543.html
Hardwarovo absolútne našliapaná karta, radosť pozrieť na ten plošák. Diaľkové je navyše o dosť rozsiahlejšie ako na mojej asuse, má režim pre dodávaný softvér aj pre Windows Media Center, čo je proste pecka. Lenže aj tu boli problémy. Dodávaný softvér je jedným slovom sračka a hovno, neskutočne zlá vec, padalo to pri zapnutí teletextu, neumožňuje to orezanie 4:3 obrazu, len roztiahnutie, čo je totálny des keď ti telky vysielajú aj analogovo v 16:9 s pásmi hore a dole a ono ti tie pásy nevie odrezať (naproti tomu PowerCinema čo je k tej asus karte má špeciálny asus režim ktorý keď nájde pásy hore a dole tak ich odreže, ak ich nenájde tak zreže trochu zvrchu a zospodu a kraje obrazu roztiahne do šírky). S media centrom bol zas problém s diaľkovým (aj pri prepnutí do WMC módu, sranda, že?) - číselné tlačidlá to bralo ako +ľščťžýáíé, a teda prepínanie kanálov priamou voľbou nebolo možné (WMC neumožňuje prepínanie klávesnice). To ale poriešil novší sotvér, kde je možnosť rekonfigurácie tlačidiel (čo je zasa šupa vec). A teda po tomto už je karta perfektne a plnohodnotne použiteľná s media centrom.
Media Center má takú menšiu chybu - jeden proces prijíma a nahráva telku, druhý, ten s ktorým ty robíš, ju prehráva. A teda počítač ti vkuse kóduje video, čo ti zaťažuje CPU (pri štvorjadrách zanedbateľné, ale na mojom starom 2GHz dvojjadre určite nie).