potom ti odporucam velmi dobru knihu pre zaciatocnikov a to "Reproduktory a reprosoustavy" od pana Kamil Toman. Je lahko pochopitelna a vysvetluje zakladne zakonistosti reprodukcie, navrhou ale aj akustiky ako takej. Potom vysli od vydavatelstva BEN aj knihy autora Zdenka Kotisu, su to povacsinou konstrukcne navody ale najdes tam aj teoriu. Tie schemy su pre amatera nepouzitelne, pretoze tento pan asi nepokladal za vhodne schemy pred publikovanim odskusat v praxy. Teoria je ale pouzitelna. Vysli tusim 4 diely a to NF zesilovace - predzesilovace, korekcne zes., reproduktory (proste cely retazec od zaznamu az po samotnu reprodukciu), 2. diel je venovany NF zesilovacom - Operacne zesilovace, schemy, ich zapojenia atd., 3. Diskretjne zesilovace, teda tranzistorove zesilovace v triede A a AB (schemy prakticky nepouzitelne) a napokon 4. diel venovany zesilovacom leech, tuto knihu zatial nemam, takze sa vyjadrit nemozem.
Dalej odporucam aj volne siritelnu seriu od pana Bohumila Sykoru "Stavime reproduktorove soustavy" Velmi dobry serial, vychadzal asi 3 roky v amaterskom radiu. Tento serial obsahuje aj mnoho vzorcov pre vypocty a pocita aspon so zakladnymi znalostami. Odporucal by som skusenejsim. Dalej velmi vhodnymi zakladmi je teoria byvaleho amplionu (tomkocur ti hodil link), kde je vsetko laicky vysvetlene.
Ak o tejto problematike nevies nic alebo len velmi malo, odporucam ti osobne prejst clu teoriu amplionu (diyfans.org) a potom si zakupit knihu od tomana za relativne smiesnu sumu 229Kc, postovne ta vyjde do 100Kc na slovensko. Velmi dobra kniha (s tou som zacinal aj ja
). Objednat ju mozes tu:
http://eshop.dexon.cz/cgi-bin/wbcgi.exe ... dkud_det=M
Serial od sykoru ti rovnako mozem poskytnut zaslanim, ide o format pdf.