Zdravím chcel by som sa spýtat, po dlhom rozhodovaní som kúpil i5 7600 a fera 3. Ked som všetko namontoval a vyskúšal teplota cpu pri zatazi mi skocila na 70C co mi prislo hrozne vela tak som sa na to este raz pozrel a zistil som ze nebola poriadne dotiahnuta jedna skrutka. Potom ked som skúsal cpu v zatazi tak teplota sa pohybovala okolo 60C co mi pride aj tak este vela cakal som ze ked tam dam ten chladic ze sa to bude pohybovat okolo 50C cca. Mno a teraz otazka je to normalna teplota alebo by som mal zhodit chladic vycistit a znova dat pastu na procak ak sa to dako porusilo pri tom ako nebola poriadne dotiahnuta. Inac v klude je teplota tak cca 30C a dostku mam msi b250 mortar, skina silence rg1. Ake su ak tak optimalne teploty ak sa to da povedat ? Vdaka za pomoc
mno ja fakt neviem nenasiel som na nete ziadne cisla a co mi znami napr hovoril tak je to vraj okolo 50C ze ak viac tak je potom zly chladic. Preto som sa spytoval aby mi to dakto vysvetlil a mal som isotu ze neni nieco zle
60 úplne že tuti fruti teplota. Treba si priznať že ten chladič hoc je samozrejme lepší ako box (kde by to bolo aj 70-75 pri väčšom hluku ) nieje to žiadna špička. Môj pretoceny má v záťaži 70C a hlavu si z toho nerobím.
Ináč najlepšie máš stiahnuť aida64, daj spraviť stress test pre CPU a budeš vidieť teploty jadier ktoré sú podľa mňa odost dôležitejšie ako teplota cpu ktorú máš boh vie od kial.