Dobrý deň
tu je moja zostava PC - matičná - Asrock 960GC-GS Fx
- procesor - AMD FX 4130 4 core 4 jadro 3.8 GHZ
- ramka . kingston 2x2gb
- graf. karta - Zotac GEFORCE GTX 650 1gb
- zdroj - Cooler Master Thunder 600W
Moje teploty pri záťaži - pri hre Euro Truck simulator 2 v ULTRA kvalite.... Procesor - 47C jadra okolo 20C
Graf. karta 62C
Matičná doska 42C
Prvé čo som zbadal u grafickej karte : ked ma teplotu 60 C ventrák na ňom ide na 25% .... ked som ho cez program Zotac FireStorm dal na 90 % tak stále teplota neklesala ... ale hned ako hru zminimalizujem tak hned klesá teplota na 35C NIEJE TO VELKA TEPLOTA PRI ZATAZI ?
Druhá vec je matičná : má 42 C nieje to už na hranici alebo dosť Veľa pri tej záťaži ? - pri hre Euro truck SIM 2 ? - 30min ked hrám tu hru tak vtedy ma matičná 42C .. ked som na fb alebo csko alebo youtube alebo iné.. má do 38C
čo niesom spokojný je procesor... vetrák na ňom strašne hučí ked ide na 3800 a viac otáčok.. vlastne tie otáčky sú hned ked sa PC zapne no pri 40C už ide na 5000otáčok.. Nevedeli by ste mi poradiť nejaký tichý vetrák na AMD procesor ?
dalsia vec je že sa mi PC raz začaš ( raz za 3 dní alebo neskoršie ) samo od seba reštartne alebo sa obiaví BLUE screan či jak sa to volá ( modrá obrazovka ) , objavuje sa vtedy ked pozeram TWITCH ... alebo ked nic na nom nerobím .. pri hre sa mi to stálo iba 1 . čo môže byť príčinov ?
Teploty meriam cez program AIDA64 EXTREME (Platená aktivácia - (produkt.kľúč.)
dalšia vec je či je ta zostava dobrá ? alebo čo by ste pozmenili .. ??
Mám vetráky 2 v predu - tie fúkaju vzduch do bedne a 1 vetrák v zadu- ten vyfukuje ( vetráky idu po tichu tie nerobia problém.. ) .... Počítač aj procesor je čistý bez prachu taktiež aj chladič, matičná... všetko... Zostavu som kúpil naraz pred necelým pol rokom - cez alzu.. Ovladače sú správne nainštalované . Dakujem za rady aj odpovede