Čauko osadenstvo, poprosil by som o pomoc s takýmto problémom - odpálil sa mi zdroj, a zobral so sebou aj MB s procesorom. Zohnal som nový procesor (Celer D 2.26Ghz) a MB (Foxconn 661M03-G), dal som novú RAMku.
Ostala stará grafika (AGP ATi 9600PRO), zvukovka (Audigy), 2 HDD a 2 mechaniky.
Lenže stále mám problém s chodom PC - je dajaký "spomalený". Zo začiatku po štarte sytému to je ešte celkom ok, ale čím dlhšie PC beží tým to býva horšie. Sekajú mi streamované videá na webe, pomalšie vykresľovanie stránok vo Firefoxi, reakcia aplikácií je pomalšia (ich spustenie, alebo napr. pridanie hudby do multimediálneho prehrávaču ...) včera som skúsil nahodiť nejakú hru - staršie Diablo II, ale scrolling v hre je niečo strašné (tj. pomalé a seká to, často vypadávajú zvuky/seknete do potvory a žiadny zvuk, pritom hudba beží v pohode). Je možné že je niečo s diskom (novší 250GB som prebehol testom v HDtune, nenašla sa žiadna chyba či vadný sektor, je na ňom nainštalovaný aj windows), prípadne mohol zdroj poškodiť IDE káble? Najprv som si myslel že to je zlým zapojením IDE káblov (v pc obchode kde som pod rukou zohnal tie náhradné komponenty mi to aj zapojili - oba disky boli na jednom SLAVE kábli, a vtedy to sekalo strašne), tak som to prekábloval (1 disk a DVD-RW mechanika na master, zvyšný disk na slave kábli - dosť to pomohlo).
Softwarovú chybu som vylúčil - win bol reinštalovaný hádam 10 krát, ovládače sú všetky riadne nainštalované.
Teploty v bedni sú takéto - MB má 34, procesor 39, HDD 39.
Neviem už čo by mohlo toto všetko spôsobovať, vychádza mi to jedine na grafiku, ak nie je niečo so zapojením/samotnými harddiskami, lenže neviem ako ju otestovať (a či sa to vôbec dá). Zohnať inú od známych si neviem. Alebo je na vine procesor?
|