Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 6 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 02.08.09 Prihlásený: 23.03.22 Príspevky: 305 Témy: 83 | 83 Bydlisko: Liptovský H... |
Ahojte. Skúšal som so svojou tlačiarňou HP Laserjet P1005 tlačiť obojstanne, ale nedalo sa. Po vytlačení prvých strán sa nezobrazila výzva na ich prevrátenie a vloženie naspäť do tlačiarne a nedalo sa mi to ani tak, keď som strany prevrátil a tlačiareň reštartoval. Skúšal som tento problém teda vyriešiť takým spôsobom, že by som dal tlačiť najprv len párne strany a potom len nepárne strany. Ale v menu programu (nepr. OpenOffice) som takú možnosť nenašiel a nenašiel som to ani v menu tlačiarne. Chcel by som sa teda poprosiť o radu, či je taký program, ktorý by umožňoval tlačiť len párne alebo len nepárne strany, alebo či by sa to dalo nastaviť v konzole.
Ďakujem všetkým minimálne za ochotu prečítať tento sloh do konca.
_________________ Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák. |
|
Registrovaný: 30.05.06 Prihlásený: 08.10.14 Príspevky: 1756 Témy: 35 | 35 Bydlisko: BA - WESTSIDE |
Mne na ubuntu táto tlačiareň nechce tlačiť vôbec, nieto ešte obojstranne. Ale ak svoj dokument exportneš do PDF, to by už malo ísť vytlačiť spôsobom nepárne-párne.
A. S. Tanenbaum píše: The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice. |
|
Registrovaný: 13.12.09 Prihlásený: 16.02.10 Príspevky: 3 Témy: 0 | 0 |
programmer píše: Ale v menu programu (nepr. OpenOffice) som takú možnosť nenašiel a nenašiel som to ani v menu tlačiarne.
V OpenOffice.org - menu "Súbor - Tlač", tlačidlo "Voľby...", stĺpec "Stránky", zaškrtnúť ľavé alebo pravé stránky (štandardne sú zaškrtnuté obidvoje). Pozor, toto nastavenie je potrebné robiť pred každou tlačou.
Inak toto bežne zvláda Adobe Reader.
|
|
Registrovaný: 02.08.09 Prihlásený: 23.03.22 Príspevky: 305 Témy: 83 | 83 Bydlisko: Liptovský H... |
jp výborne. Výskušam to pri prvej príležitosti. Díky ti. Iank, mám pdf vyrobené čisto zo skenovaných A4 a keď ho dám vytlačiť v KPDF (iba nepárne strany), tak mi vytlačí len prvých niekoľko strán. Možno to bude primalou pamäťou tlačiarne a priveľkým súborom (16 MB).
_________________ Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák. |
|
Registrovaný: 31.07.08 Prihlásený: 11.01.10 Príspevky: 131 Témy: 0 | 0 |
ked si nevies poradit v nastaveniach (ako je spomenute hore) takmer vsetky programy vedie urcit cisla stran ktore tlacit takze sedliacky rozum da ze tam staci napisat 1,3,5,7,9 pre neparne a 2,4,6,8,10 pre parne
s vacsim poctom stran to sice moze chvilu trvat ked to nejde inak aj taketo riesenie je mozne
_________________ distro: ubuntu,arch +mnohe ine na skusanie
NTB:MSI-GX600-PX,C2D7500-2,2,3GB ram,320HDD, NV-8600 GT 512MB |
|
Poriešil som to takým spôsobom, že dám vytlačiť najprv nepárne strany a potom papiere vložím naspäť do tlačierne a v obrátenom poradí dám tlačiť párne strany. Už som si našiel celkom uspokojivý systém. Nainštaloval som si práve dnes jeden zaujímavý program, ktorý s tým môže pomôcť ale ešte som sa s ním nehral. Vlastne, ani mi to tak moc netreba keď už mám systém.
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 6 ] | |
|