Kamarat ide kupovat notebook a poprosil ma radu pri vybere..Zaryto chcel HPcko ktore sa mi podarilo mu vybit z hlavy a teraz dal na mna a ja som zatial nasiel tieto dva booky. Primarne vyuzitie by malo byt hranie hier... kedze nema peniaze navyse tak rozpocet je bohuzial cca 800€.. mam zatial toto:
ja sa momentalne tiež rozhodujem a na lenovo mi napísali toto:
Od Toshiby s dobrou vydrzou a vykonom tazko nieco najdes. Rada Satellite ma vynikajuci vykon, ale ocakavat mozes cca 2 hod prace na bateriu. To by som poradil uz skor Lenovo, napr Y560, ktore ma perfektny vykon, a ked je treba tak na integrovanej ma aj dobru vydrz. Tam je vsak problemom display, naozaj posobi oproti inym notebookom tmavo a nevyrazne, kedze ma slaby kontrast.
V podstate, čo vidíš asi aj ty je, že Toshiba má lepší procesor, horšiu GPU, čo možno spravilo aj tú o malinko lepšiu výdrž. Toshiba má naozaj dobrý pomer cena/výkon, má super zázemie a servis (neviem ho porovnať s Lenovom). Ako bolo napísané, Toshiba sa vo väčšine notebookov nesnaží o dobrú výdrž -> je väčšinou za konkurenciou. Ja osobne by som zobral Lenovo kvôli lepšej klávesnici a nižšej cene.
Mne by numerická časť vôbec nechýbala - pre mňa skôr výhoda, lebo vyzerá krajšie a nie je to tam tak natesnané. Tá Toshiba, čo si dal je super - ja by som asi ušetril 100 € a zobral i3-jku namiesto i5.