Stránka: 1 z 2
| [ Príspevkov: 34 ] | 1, 2 |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 11.12.07 Prihlásený: 30.01.09 Príspevky: 119 Témy: 10 | 10 |
Neviem ci to smerujem dobre, ak nie tak mi to presunte. Chcel by som tuto hru rozbehat na linuxe ubuntu. Dalo by sa to nejak? A ked uz som tu otvoril tuto temu tak sa tu aj mozte vyjadrit co sa hry tyka.
|
|
Registrovaný: 07.04.06 Prihlásený: 16.12.14 Príspevky: 3065 Témy: 119 | 119 Bydlisko: Nitra |
ano mala by sa dat rozchodit napisem ti prikazy:
su
password:heslo_roota
yum install wine
potom daj vsade yes, nainstaluje sa ti emulator wine a normalne uz len zapni hru...
_________________ nemam rad ludi ktori hladaju dovody preco by to neslo .. ale krasni su ludia ktori hladaju dovody akoby to slo .... |
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
jj cez emulátory ...
inak hra: úplne napeckovaná grafika, hudba kus lepšia, a kopec fajn detailov, samozrejme nové terény a možnosti ...
|
|
Registrovaný: 06.03.08 Prihlásený: 01.10.12 Príspevky: 1732 Témy: 15 | 15 Bydlisko: triminka@sp... |
Zmija, prečo používaš yum?
Ratorik: Potom otvor prislusne exe (instalator, spustacku) cez wine a mas. Ale pozor na niektore pokrocile efekty, teraz si neviem spomenut ake ale niektore boli schopne zhadzovat wine:)
_________________ Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain... |
|
Wine mam, hru som nainstaloval, ale pri jej pusteni to pracuje a zatvori mi aplikaciu. Cize ju vlastne ani nespusti. Kde moze byt problem?
|
|
Registrovaný: 07.04.06 Prihlásený: 16.12.14 Príspevky: 3065 Témy: 119 | 119 Bydlisko: Nitra |
hmm newiem skus iny emulator na www.linuxsoft.cz v menu emulatory...
to Triminka: preco by som nemal???
_________________ nemam rad ludi ktori hladaju dovody preco by to neslo .. ale krasni su ludia ktori hladaju dovody akoby to slo .... |
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
vypne ti htu alebo emulátor?
|
|
Vypne mi hru. Teda resp. zapnem to normalne cez ikonku, nacitava a potom tu ikonku v dolnej liste nemam.
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
1.) kedy ludia konecne pochopia, ze wine NIE JE emulator ?
2.) prikaz yum, mojko, nefunguje v kazdom distre, treba doinstalovat v mnohych atd. a miesto prikazu su a nasledneho pracovania sa v ubuntu pouziva "sudo prikaz" nemienim tu teraz vysvetlovat preco
3.) retorik, skus tu hru spustit cez terminal nech sme troska mudrejsi, lebo z takehoto popisu moze byt chyba aj v tvojej susedke..
_________________ C#, PHP, ... |
|
Registrovaný: 06.03.08 Prihlásený: 01.10.12 Príspevky: 1732 Témy: 15 | 15 Bydlisko: triminka@sp... |
2 zmija: Ako píše mariachi...
1) Wine Is Not Emulator
2) yum je k dispozícii iba na väčšine redhat based distro. Na ostatných ho treba doinštalovať
Retorik môže to byť aj `zlou` versiou Wine, skús si staihnuť zdrojáky a skompilovať to so všetkým všade a potom hoď echo
_________________ Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain... |
|
aha tak sorry pozabudol som ze ma ubuntu... spokojny???
alebo redorik na www.linuxsoft.cz si neaky emulator stiahni je ich tam vela...
|
el mariachi: tak som to spustil pomocou prikazu "wine /home/user/subor.exe" a napisalo mi to nieco taketo.
Kód: wine: /home/user/.wine is not owned by you
Triminka: Az taky skill v linuxe nemam, aby som vedel ako co s cim skompilovat. Neexistuje nejaky navod ktory by mi to tak viac-menej po lopate vysvetlil? Nieco v style spravte toto a toto, otvorte, ...
zmija31: Pocul som, ze na wine to ide v pohode, len mne to akosi nechce rozbehat. A este som takisto nasiel, ze s Cedegou to slape v pohode, ale neuznavam velmi komercny software pre linux. :-/
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
Retorik píše: el mariachi: tak som to spustil pomocou prikazu "wine /home/user/subor.exe" a napisalo mi to nieco taketo. Kód: wine: /home/user/.wine is not owned by you Triminka: Az taky skill v linuxe nemam, aby som vedel ako co s cim skompilovat. Neexistuje nejaky navod ktory by mi to tak viac-menej po lopate vysvetlil? Nieco v style spravte toto a toto, otvorte, ... zmija31: Pocul som, ze na wine to ide v pohode, len mne to akosi nechce rozbehat. A este som takisto nasiel, ze s Cedegou to slape v pohode, ale neuznavam velmi komercny software pre linux. :-/
skus sa najskor preklikat v terminali do prislusneho priecinka a potom dat prikaz "wine subor.exe" a uvidime co to spravi ten tvoj zapis sa mi totizto nezda, bud mas problem s pravami, alebo zlu syntax
|
Spravil som ako si povedal. Stale mi vyskoci ta chyba, ktoru som pisal vyssie.
|
|
tak teda pravy gombik na subor a kukni ako mas prava na subor... aj ked sa mi tam stale daco nezda... toto mi pri wine este nevyhodilo
|
|
skus sa najprv prihlasit ako root a spusti to pod rootom...
|
|
Vlastnik: user
Pristup: Citanie a zapis
Skupina: user
Pristup: Iba na citanie
Ostatni:
Pristup: Iba na citanie
a pod tym mam zaskrtnute "Povolit spustenie suboru ako programu"
|
|
yaJohny píše: skus sa najprv prihlasit ako root a spusti to pod rootom...
v ubuntu hej ?? clovece... ked uz chces pracovat ako root, tak z "isteho dovodu" sa v ubuntu pouziva prikaz "sudo"
|
yaJohny píše: skus sa najprv prihlasit ako root a spusti to pod rootom...
Neboj sa, cely cas som root v terminali.
|
|
|
el mariachi píše: v ubuntu hej ?? clovece... ked uz chces pracovat ako root, tak z "isteho dovodu" sa v ubuntu pouziva prikaz "sudo"
tak z isteho dovodu pouzijes pridkaz sudo -s andelku
|
|
Retorik píše: Neboj sa, cely cas som root v terminali.
tak potom je jedna varianta co skus. najdi si na internete PlayOnLinux program a nainstaluj ten. z vlastnej skusenosti sa tam lahsie nastavuju veci atd...
|
Registrovaný: 09.06.08 Prihlásený: 20.06.08 Príspevky: 4 Témy: 0 | 0 Bydlisko: banska stia... |
ahojte mam otazocku ako nainstalovat dake ine auta do tejto hry?? popripade kde ich stiahnem??
dik vopred za odpovede;) mato_kolo
|
|
Nejde to alebo teoreticky by to ist nemalo kedze moznost menit auta je len v platenej verzii
|
Registrovaný: 16.11.07 Prihlásený: 30.04.10 Príspevky: 181 Témy: 28 | 28 |
mato_kolo píše: ahojte mam otazocku ako nainstalovat dake ine auta do tejto hry?? popripade kde ich stiahnem??
dik vopred za odpovede;) mato_kolo
Vo windowse otvoris C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\TrackMania\Skins\Vehicles\Carcommon
Carcommon musíš vytvoriť a davať tam célé zipi. (Nerozbalené)
|
|
Registrovaný: 09.06.08 Prihlásený: 20.06.08 Príspevky: 4 Témy: 0 | 0 Bydlisko: banska stia... |
a plati to aj pre trackmania nations forever??
a co s tymi ostatnymi subormi?? sak ked vacsinou stiahnem auto tak su tam 3 subory...
|
|
mato_kolo píše: a plati to aj pre trackmania nations forever?? a co s tymi ostatnymi subormi?? sak ked vacsinou stiahnem auto tak su tam 3 subory... ano aj v tejto verzii a skopiruj celý zip subor. . Ak je ich viac skopiruj všetky zipi. Ale nesmieš to rozbaliť.
|
|
dakujem.. ide to..
ale este je problem s tym aby moje auto videli aj ostatni....
to je ten subor .loc (locator)?? ten kam dat??
a este je tam jeden : template??? aj ten kam dat??
toto su ale zvlast subory nie v zipku!!
|
|
mato_kolo píše: dakujem.. ide to.. ale este je problem s tym aby moje auto videli aj ostatni.... to je ten subor .loc (locator)?? ten kam dat?? a este je tam jeden : template??? aj ten kam dat??
toto su ale zvlast subory nie v zipku!!
Tie súbory si nevšímaj. PS. Na to aby auto videli musiš mať United Forever
|
|
aha.. no tak nevadi.. ale sa mi lepsie o cosi jazdi ked mam auto ako formulku;)))
|
|
Registrovaný: 26.02.09 Prihlásený: 24.12.17 Príspevky: 194 Témy: 53 | 53 |
ja mam aj TmUnitedForever a aj tak ostatnýto nevidia moje auto. neviem v com je problem
...\Documents\TrackMania\Skins\Vehicles\StadiumCar momdal zip a loader a do
...\Documents\TrackMania\Painter\Layers\StadiumCar som dal template.
co je zle??
|
|
Stránka: 1 z 2
| [ Príspevkov: 34 ] | 1, 2 |
|