skušal ale nič
počujte mám taky problem mám metodu nou nastavujem hodnotu potom mam druhu na vracanie to je v 1. triede a potom chcem v maine po vytvoreni objektu danej triedy
spraviť čosi take, že: if(objekt.getHodnota == 1)
cout << "Ahooj";
else
cout <<"Cau";
Ide mi o to, že nechcem vypisovat ahoj a čau ale potom neskôr si vybtvorim metodu celu ktora spracuje komplexne čisla v goniometrickom tvare a to dam miesto 1 coutu ak bude setHodnota = 1 a ak nebude sa pusti druha metoda miesto toho čau ktora bude chcieť zadať v komplexnom tvare tie metody ešte nemam ale ani ich nerobim kym neviem či sa da take niečo. V tych metodach bude switch kde
si budem vyberať či chcem použiť +-*/ na zadane komplexne čisla.
Objekt objekt;
objekt.nastavTypCisla(); //v tej istej triede je aj PRIVATNY parameter int typ; a ten sa nastavuje
if(objekt.getHodnota == 1)
objekt.GoniometrickyTvar(); // v tej metode uz bude ten switch a tak kde zadam aj realnu a imaginarnu zlozku
else
objekt.FazorovyTvar(); // v tej metode uz bude tiež switch ale metoda bude prisposobena pre tento tvar
Je take čosi možne či som si prekrútil možnosti C-čka ale nikdy som nevravel, že som dobry programator skor ten najhorši :-(
Teoreticky by to možno aj šlo, ale prakticky to skompiluje pusti a konči program akoby tam podmienka ani nebola
A inak som si všimol if (komplexna.getVolba() == 1) by tam malo byř to som zle odfotil
ale aj ked to tam dam nejde mi to
po zadani čisla program nepokračuje