Tak se do toho dame..
Čo potrebujeme:1: Smartfón Samsung Galaxy Ace
S5830i (nie S5830)
2: Pripojenie na internet
3: Trošku zručnosti
Root: Root slúži na získanie "plnej moci" nad telefonom (presúvanie aplikácií na SD kartu and much much more)
1: Na root potrebujeme tento
súbor2: Uložime tento zip na sd kartu
3: Vypneme telefon a zapneme v recovery mode (držíme tlačidla MENU + VOLUME UP + POWER)
4: Vyberte možnost Apply the update from SD card a vyberte súbor UNROOT-S5830C-i-M.zip a reštartuj telefón.
To je k rootu asi všetko. Pre overenie či je váš telefon rootnuty môžte použiť
Root checkerCustom ROM Jelly blast 3.03 [Jelly Bean MOD]:Čo potrebujeme:
1: Rootnutý telefón Samsung Galaxy Ace
S5830i2: CWM Recovery (nižšie návod)
3: Rozum
CWM Recovery:Odkaz na app na Google playPredtým ako sa do toho pustíte je dôležité mať aktivovaný USB DEBUGGING. Ako na to? Nastavenia -> Aplikácie -> Vývoj - > Ladenie zariadenia USB zaškrtnúť1: Stiahneme a nainštalujeme ROM Manager
2: Otvoríme a pod ponukou Install or Update Recovery zvolíme ClockworkMod Recovery
3: Zvolime a vyskočí nám okno Confirm Phone Model kde je napísane Unsupported Device - Device Not listed Above (ignorujeme jako rebel) klikneme na Device not listed above a potvrdime Yes
4: Vyskočí okno s Confirm Version a vyberieme ClockworkMod 3.x+
5: Zreštartujeme telefón
Inštalacia samotnej ROMky Jelly blast 3.03Súbor zip1: Presunieme zip na SD Kartu (nie do priečinkov)
2: Vypneme telefon
3: Zapneme ho v Recovery Mode (držíme tlačidla MENU + VOLUME UP + POWER)
4: Najprv zvolime wipe cache partition a wipe data/factory reset pre zabezpečenie bezproblémového flashu ROMky (V ponuke sa pohybujete pomocou tlačidiel VOLUME UP/DOWN)
5: Zvolíme možnosť Apply update from SD Card a vyberieme zip JELLYBLASTV3.0.3_Ported_For_S5830I.zip
6: Necháme inštalovať
7: Po dokončení inštalácie zreštartujeme telefón a máme hotovo
(Prvý boot trvá dlhšie tak nepanikarte a nechajte ho nabehnúť, v žiadnom prípade nevypínajte na silu alebo podobným nevhodným spôsobom)
Tipy, rady, triky s Jelly Blast 3.03:Prva nie prilíš prijemna vec je, že pri tejto ROMke nefunguje automatické prepínanie medzi reproduktorom a sluchátkami. Da sa s tým vyrovnať a vyriešiť to aplikaciou
Sound About Po otvorení tejto appky mate v ponuke Media Audio -> a na výber Speaker, Wired Headphones a tak dále a tak dále)
Najjednoduchšia a najkomfortnejšia možnosť je si dať na plochu widget Headset Toogle, ktorý táto appka obsahuje. Tým padom vam stačí jedno kliknutie pri zapojení sluchátok a naopak.
Jelly Blast využíva Holo Launcher. Je to veľmi šikovný, svižný launcher, ktorý sa dá všelijako modifikovať cez menu. Dokonca sa dajú nastaviť aj gesta na obrazovke s odkazmi na vami vybrané aplikácie.
Originálna galéria, ktorá je v systéme mi nejak nevyhovovala tak som ju zamenil za
Quickpic (odporúčam, veľmi rychlé a jednoduché prehľadanie fotiek, obrazkov etc etc.)
V menu je pri veľa zbytočných ikoniek, ktoré podľa mňa bežný použivateľ nevyužije (CPU settings, Beats Manager, Superuser etc etc.)
Je tu veľmi dobrá
appka, ktorá dokáže skryť tieto veci pár kliknutiami (nebudem rozpisovať ako, na to prídete aj vy)
Lock obrazovka sa bohužiaľ nedá modifikovať ak chcete mať nejaký zámok (ako napr. vzor, pin, heslo) mám na mysli ten škaredy modrý obrázok
Ale v menu je možnosť vybrať si hneď medzi niekoľkými variantami (Nastavenia - Jelly blast Control - > Lockscreen & Other Settings - > Lockscreen style) to si už vyskúšajte a zvoľte podľa vlastného gusta.
Také rýchle zhrnutie...
Podľa môjho názoru a osobných skúsenosti
vrelo odporúčam tuto ROMku, je štýlova, svižná, prehľadná, jednoduchá.
Ma samozrejme aj svoje chyby ale tie sa dajú prehliadnuť a prekusiť.
Prikladám niekoľko snímkov zo systemu.
/bol by som rad ak by tuto temu vedenie priplo hore aby sa casom nestratila