Kúpil som si TV kartu Pinnacle 330E USB hybrid a zatiaľ ju chcem používať na analógový príjem. Mám nasledovný problém, infantilný softvér TVCenter Pro 4.3 a aj najnovší 4.9 ponúka mimoriadne chudobné nastavenie qality obrazu a zvuku:
DivX - 3 možnosti qality
MPEG-4 - 3 možnosti qality
DVD - 4 možnosti
DivX a MPEG-4 ma nazaujíma, pretože chcem qalitu.
DVD obsahuje tieto 4 možnosti:
Soubor::DVD - najlepšia qalita
Soubor::DVD LP - horšia qalita
Soubor::SVCD - ešte horšia qalita
Soubor::VCD - najhoršia qalita
každá z týchto možností má už vopred zadefinované(*) rozlíšenie, bitrate obrazu a bitrate zvuku.
najlepšia qalita je: 1 hodina záznamu = niečo cez 2.5 GB pri rozlíšení 720x576, obraz je zrnitý tak, akoby bol použitý filter, ktorý ešte do obrazu sype ďalšie zrno, čo v kombinácii s veľmi nízkym bitrate je katastrofa. Program neponúka žiadne ďalšie nastavenia ohľadne qality obrazu a zvuku. A to doslova. Žiadne nastavenie jasu, kontrastu a iných parametrov obrazu, žiaden filter, nič ohľadne zvuku, ani len hlasitosť nahrávania, absolútne nič.
Tento monštruózny TV Center Pro softvér zožerie z disku 130 MB a nič neponúka. Je prakticky nepoužiteľný, ak chcem minimálne qalitu VHS, ale tú nedosahuje ani zďaleka. A to som ešte nespomenul, aké chyby sú v nastavovaní nahrávania, napr. defaultne nastavenú qalitu ignoruje a vždy použije DVD lp (čo je rozlíšenie 352x576!!! a necelé 2 GB / hod.), takže zakaždým to treba nastavovať.
Zistil som, že softvér používa encoder PCLEMPEGBox.ax (Pinnacle MPEG-2 Encoder), ktorý má celkom slušné nastavenie (nastavoval som v programe DirectShow Filter Manager v0.5), ale čo z toho, keď ten infantilný softvér si vždy nastaví svoje. Mimochodom, ked nahrávam v najvyššej qalite, tak je v encoderi nastavená qalita kódovania Super Fast z možností:
Super Fast
Extra Fast
Faster
Fast
Medium Quality
Good Quality
Better Quality
Best Quality
Má niekto skúsenosť s touto kartou? Dá sa to nejako vyriešiť? Poznáte nejaký alternatívny TV capture program, ktorý funguje s touto kartou?
Vďaka.
P.S.: Zrejme to bude už 4. karta v poradí, ktorú pôjdem vrátiť z toho dôvodu, že nevykonáva to, čo má, v očakávanej qalite, resp. sa ani len nepriblíži k prijateľnej qalite.
(*) - parametre rozlíšania a bitrate zvuku a obrazu nie sú nikde uvedené, takže až keď nahrám na disk a pozriem na nahratý súbor, z neho vyčítam údaje o parametroch - napr. rozlíšenie.
|