Takže hneď na začiatok. Som amatér ktorý prešiel z windows na linux. Nainštaloval som si Ubuntu 7.10, Alternate CD. Všetko prebehlo v poriadku ale pri loadovaní/bootovaní systému mi vyskočí Out of Range. Neviem ako môžem vyriešiť tento problém pretože som linux amatér. Používam LCD monitor s rozlíšením 1280x1024 a jeho frekvencie sú od 60 HZ do 75 HZ. Tak tomu nejak nechápem. Grafickú kartu mám ATI Radeon X1600 Pro. Vie mi niekto poradiť ako sa toho zbavím?
Kamarat mi napisal prihlas se do konzoly a spust.
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
pokus se to nastavit nejak rozume
Ja som odpovedel do konzoli ako : ctrl+alt+F1 anebo ako ?
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
Error 17-> Unkown command
ak sa dostanes do konzoli, prihlasis sa pod svojim accountom...potom das sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg a malo by to ficat precitas, odenterujes a restart PC...mozno niekde robis nejaku malinku chybicku, skusaj viackrat...
Ano ano , už som sa tam dostal. Chyba bola v linuxe kde sa pri nacitavani cmd urobila chyba a bola potreba restartu. Teraz to ide ale iba 1x .
Grafiku mi nechce detekovat tak ju nahadzuem manualne no neviem prist na AGP.
bolo tam nieco ako : PCI.1.5.0 a ja potrebujem AGP a neviem tie vlastnosti bez toho aby som zrusil opravu grafiky cez reconfigurate. Dalej mi nenaskakuje moznost vybratia Hz monitora kde ja potrebujem od 60-75 Hz a tam je standart 35-100 Hz a tak mi pise Out of Range .
Skusim este editovat xorg.conf ale nedavam si velke nadeje. Idem to skusit cez sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg