Zdravim, nedavno som nahodil na notebook OS Ubuntu -predtym som tam mal win xp- a chcel by som vytvorit lan medz notasom a pc kde mam win 7. Kedze som uplny blb co sa tyka sieti popisem to ako som maval lan ked som mal xp.
Ked som mal xp-cko a chcel som rychlo nieco velke skopcit do compu z notasa alebo opacne tak som ethernetovym kablom notebook a pc navzajom prepojil. Nesiel som cez wifi, lebo to je moc pomale. Normalne som zozadu z pc vypojil router a dal tam ten kabel ethernetovy. Po mensom hladani siete na oboch (pc aj notasi) sa mi dalo pristupit k datam.
Takto som to robieval a tento sposob som pouzil aj teraz ked mam ubuntu len s tym rozdielom, ze cez ubuntu-ked pouzijem wifi- sa pripojim na pc uplne v pohode ale cez pc do notasa vobec. Proste mi to tu siet nenajde. Skusal som aj ten kabel, aj klasicky wifi a aj som skusal ten kabel dat do routera a urobit to ako cez smerovac ci ako sa to vola. Efekt je stale ten isty.
Viete mi niekto poradit? sry, ze to pisem takto ale som v tomto zaciatocnik a snazim sa to podat tak, aby ste si aspon urobili predstavu co ako som postupoval. -co sa tyka inac pripojenia cez kabel tak tym sposobom som sa nedostal ani cez ubuntu v notasi na pc, nepripojilo sa to. ..... skusal som aj firewall vypnut ale nic sa nezmenilo. Horsie je, ze som aj v ubuntu novy a preto neviem co kde.
Dakujem
_________________ CPU AMD ATHLON X2 7750+, Soc.AM2 HT, Black Edition BOX 2,7@3,2 Ghz+ dual channel 2GB DDR2 800 MHz CL5 || MB MSI K9A2 NEO-F soc.AM2+ || HD 3650 512 mb DDR3 || zdroj Lc Green Power 550 W || skrina Thermaltake VG1000BNS Wing RS 100 Black |