Zdravíčko, tento týždeň sa mi v škole stala jedna nepekná vec. Na telesnej som si odložil telefón do ruksaku, do šatne, ktorá bola uzatvorená, avšak, po začiatku hodiny začali prichádzať spolužiaci. V šatni boli na konci dvaja, jeden, ktorý sa prezliekal a meškal najviac a ďalší, ktorý prišiel sa údajne vyšťať. Ten, ktorý sa prezliekal odišiel do telocvične (jeden z mojich najlepších priateľov, dobrá od kosti) a v šatni ostal ten, ktorý sa chcel vyšťať. Po hodine som zistil jednu nepeknú vec, môj nový smartphone Galaxy S4 zmenil svoj vzhľad, z nového, nepoškriabaného mobilu sa stala nefunkčná sračka, zaujímavo značky S4. Ako som to zistil ? Pamätal som si svoje IMEI a porovnal si ho. Hneď nato som kontaktoval riaditeľstvo školy, po cca hodine došiel aj otec a o 10min neskôr aj Polícia. Polícia najprv prezrela šatňu, kde sa nepotvrdilo vlámanie, čiže logicky z toho vyplynulo, že ma okradol vlastný spolužiak, jedna z osôb, ktorej som dôveroval. Najprv som nechcel veriť, žeby ma bol schopný vlastný spolužiak klamať, klamať pred políciou, ktorá pri prehliadke každého chalana nič nenašla. Preto som s policajtmi odišiel na políciu. Prekvapil ma ich milý prístup a ústupky, ktoré voči mne urobili. Dali mi na výber, buď podám trestné oznámenie (nechcel som spôsobiť svojim spolužiakom problémy ani učiteľom - vtedy som ešte nevedel, žeby niekto toho bol schopný) alebo si môžem nechať ten poškodený smartphone v nádeji, že sa mi ho podarí opraviť, totiž na základe imei sa nič nezistilo, len, že som naposledy ráno používal svoj telefón na operátora Telekom. Na ďalší deň mi dôverne zavolal jeden bývalý spolužiak, ktorý vcelku poznal toho chalana, hovoril mi, že sa mu chválil, že na základnej spolužiakom kradol ipody a predával ich na bazoši. Všetko som oznámil učiteľom, ale tí žiaľ, i keď mi verili a veria nemohli nikoho obviniť. Chalan je teraz veľmi nervózny, furt dolieza. Toto sú dva fakty na základe ktorých som sa ujasnil vo svojom názore. Potom som si náhodne, nechtiac vypočul tajne jeden jeho telefonát, v ktorom bolo povedané niečo ako: "v nedeľu alebo v pondelok ti to donesiem a rozhodneš sa, či to berieš". Potom som sa následne skrz spolužiaka a dobrého kamaráta dozvedel, že ten chalan má v pláne si kúpiť S4. Čo si mám o tom myslieť, no... Čo by ste robili na mojom mieste ? Factory je zrejme už dávno spravený.
Dúfam, že som to napísal pochopiteľne ... Ďakujem
_________________ PC: MB: MSI Z68A-G45 (B3); CPU: INTEL Core i5-2500K @ 4,2GHz; CPU cooler: Coolink Corator DS @ 830RPM; RAM: 2x8GB DDR3; VGA: Sapphire 7850 @ 1GHz/1250MHz; PSU: Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze; ROM: Samsung SH-222AB; SSD: Samsung 840 Evo 120GB; HDD: Western Digital 500GB; Case: Cooler Master HAF 912 PLUS; Fans Regulator: Scythe Kaze Master 5.25; Keyboard Logitech G11 EN; Mouse: SteelSeries Sensei RAW Smooth; Mouse Pad: SteelSeries Qck+; Monitor: 24 "BenQ G2420HDBL
Others: SmartPhone: Iphone 6 ; |