Ahoj,
v blízkej dobe by som si chcel kúpiť monitor ktorý by bol primárne využívaný na prácu(programovanie). Najskôr som zvažoval nejaku 27" klasiku, potom som sa obzeral po niečom ako
32" samsung c32h711 a nakoniec mi padol do hľadáčika nejaky 34" ultrawide monitor. Tu už je ale cenová hladina pomerne vyššia, keďže sa jedná o 34" tak si myslím že ideál by bolo rozlíšenie 1440p, čím viac si o tom čítam tým viac sa prikláňam k IPS oproti VA panelu(ghosting) a ergonomicky by bolo asi lepšie curved.
Cenovo som chcel tak max okolo 500€ čím prakticky padá kombinácia 2k IPS curved, avšak narazil som na monitor
HP 34f curved ktorý vyzerá že by všetky tieto body mohol spĺňať.
Pozrel som aj recenzie a asi na 3 stránkach písali všade cca rovnaké zápory a to : 1. Nedá sa nastaviť výška 2. Chýbajúce repro 3. Nemá USB-C 4. Nemá HDR . Ani jeden z týcho záporov mi vôbec nevadí, tak otázka je či ísť do tohto monitoru alebo ubrať na nejakej z požiadavok, napr. flat, alebo FHD, VA apod.. a ísť do niečoho iného.
Monitor by bol využívaný s mb pro 13" 2018 a z 80% na prácu, ináč klasika web/yt, občas nejaky film a dota2 na najnižších nastaveniach.
Cena tak okolo 500€.